Date companie
 
 
 
 

O fetiță de trei ani a fost bătută cu făcălețul de asistenta maternală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaslui, spital, ancheta, asistenta, batuta, fetita, protectia, maternala, penal, copilului, facalet, perieni
 

Caz revoltător în localitatea Perieni, județul Vaslui! O asistentă maternală este cercetată penal, după ce fetița de trei ani pe care o avea în grijă a ajuns în stare gravă la spital, din cauză că a fost bătută cu un făcăleț. În urma unei sesizări anonime, asistenții sociali de la Protecția Copilului au mers la domiciliul asistentei maternale, unde au găsit copilul bătut. Ei au contatat că fetița avea vânătăi pe tot corpul. Luată la întrebări, asistenta maternală a negat că ar fi bătut copilașul. Soțul femeii susține că micuța s-ar fi lovit în timp ce se juca.

VOX "Doame ferește! E o mărunțică de copil, poți să-i dai cu făcălețul?"

VOX "- Ați lovit copilul sau nu? - Nu l-am lovit! A căzut cu piciorul de pragul ușii. - V-ați mai supărat pe ea? Nu, nu! Imi pare rău că s-a ajuns aici."

VOX "Este o ură personală făcută de cineva, pusă la punct, e lucrat bine."

Colegii asistentei maternale sunt șocați de comportamentul ei.

VOX "Când am auzit prima dată mi s-a părut un șoc, nu mi-a venit a crede. Și-a bătut fetița pentru că nu stătea pe oliță? Ea mi-a zis că i-a dat două palme. Noi nu ne-am fi așteptat."

VOX "Nu cred. Să deie cu făcălețul în cap, în niciun caz! Cum să dai într-un copil cu făcălețul în cap!"

VOX "Am fost sesizați de o persoană anonimă, aspect ce a dus la mobilizarea de urgența a unei echipe. Aspectele sesizate s-au confirmat. Minora prezenta echimoze la nivelul picioarelor și toracelui."

Asistenta maternală îl avea în îngrijire și pe fratele copilei. După ce au găsit fetița bătută, asistenții sociali de la Protecția Copilului au trimis băiețelul într-un centru de plasament. Asistentei i s-a desfăcut contractul de muncă și este cercetată penal pentru agresiunile asupra fetiței. Ea riscă până la șapte ani de închisoare, dacă se va dovedi că a bătut copilul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2