Date companie
 
 
 
 

O nouă rută pentru migranți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, adn, refugiati, migranti, Catalin Ivan
 

O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais. "Nu ne-au crezut", a spus Erdogan într-un discurs la Istanbul. În prezent mii de migranți se află la porțile Uniunii Europene. "Nu ne permitem să ne ocupăm și să alimentăm atâția refugiați", a mai spus Erdogan. Ce înseamnă asta pentru UE și mai ales pentru România? Decizia administrației de la Ankara a determinat autoritățile din Bulgaria și Grecia să consolideze granițele. Oficiali guvernamentali din ambele țări au susținut că nu vor lăsa pe nimeni să treacă iar poliția din Grecia a folosit grenade fumigene la un punct de trecere al frontierei. În România, coordonatorul politic național al Alternativei pentru Demnitate Națională-ADN, Cătălin Ivan, susține că vom fi victimă sigură a noii crize a refugiaților. Potrivit liderului ADN, UE este șantajată de Erdogan, iar țara noastră nu este guvernată. Ivan condamnă condamnă lipsa totală de strategie și de reacție a autorităților române privind o nouă criza iminentă a refugiaților sirieni, mai ales că televiziunea turcă de stat pretinde că migranții sirieni pe care i-a masat la granițele cu Grecia și Bulgaria vor merge spre inima Europei pe o rută nouă, via România și Ungaria. "România este pe drumul refugiaților sirieni dinspre Turcia către centrul Europei, Ungaria va închide granița cu țara noastră, iar noi nu avem nici măcar guvern, ca să nu mai zic de CSAT. Nu coronavirusul este problema majoră a românilor astăzi! Problema este că pe teritoriul nostru vor trece sute de mii de refugiați care, cel mai probabil, vor fi opriți să meargă mai departe", subliniază Cătălin Ivan care îi cere președintelui României, Klaus Iohannis, să pregătească forțele de pază și ordine publică, jandarmeria și poliția, pentru ca posibilele fluxuri de refugiați să nu perturbe viața romanilor și să nu pună în pericol populația.


O nouă rută pentru migranți

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un șofer a abandonat microbuzul cu migranți rămas în pană ( 9 Septembrie 2020 )

  Migranți abandonați pe Autostrada Vestului, dupa ce mașina în care se aflau a rămas în pană. Agenții de la Rutieră sunt cei care i-au descoperit. Ei au observat un microbuz plin cu pasageri, oprit pe banda de urgență, și...

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2