Date companie
 
 
 
 

O nouă rută pentru migranți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, adn, refugiati, migranti, Catalin Ivan
 

O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais. "Nu ne-au crezut", a spus Erdogan într-un discurs la Istanbul. În prezent mii de migranți se află la porțile Uniunii Europene. "Nu ne permitem să ne ocupăm și să alimentăm atâția refugiați", a mai spus Erdogan. Ce înseamnă asta pentru UE și mai ales pentru România? Decizia administrației de la Ankara a determinat autoritățile din Bulgaria și Grecia să consolideze granițele. Oficiali guvernamentali din ambele țări au susținut că nu vor lăsa pe nimeni să treacă iar poliția din Grecia a folosit grenade fumigene la un punct de trecere al frontierei. În România, coordonatorul politic național al Alternativei pentru Demnitate Națională-ADN, Cătălin Ivan, susține că vom fi victimă sigură a noii crize a refugiaților. Potrivit liderului ADN, UE este șantajată de Erdogan, iar țara noastră nu este guvernată. Ivan condamnă condamnă lipsa totală de strategie și de reacție a autorităților române privind o nouă criza iminentă a refugiaților sirieni, mai ales că televiziunea turcă de stat pretinde că migranții sirieni pe care i-a masat la granițele cu Grecia și Bulgaria vor merge spre inima Europei pe o rută nouă, via România și Ungaria. "România este pe drumul refugiaților sirieni dinspre Turcia către centrul Europei, Ungaria va închide granița cu țara noastră, iar noi nu avem nici măcar guvern, ca să nu mai zic de CSAT. Nu coronavirusul este problema majoră a românilor astăzi! Problema este că pe teritoriul nostru vor trece sute de mii de refugiați care, cel mai probabil, vor fi opriți să meargă mai departe", subliniază Cătălin Ivan care îi cere președintelui României, Klaus Iohannis, să pregătească forțele de pază și ordine publică, jandarmeria și poliția, pentru ca posibilele fluxuri de refugiați să nu perturbe viața romanilor și să nu pună în pericol populația.


O nouă rută pentru migranți

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • Săgeți pe scena politică ( 6 Februarie 2020 )

  Anticipate sau alegeri la termen? În lipsa unui răspuns, deocamdată, la această întrebare, moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Orban a atras săgeți din toate direcțiile. 

 • Copilărie în pericol ( 27 Noiembrie 2019 )

  Tragediile în care au fost implicați copii în ultima perioadă arată un sistem corupt și incompetent. Afirmația îi aparține coordonatorului ADN, Cătălin Ivan, care cere poziționarea autorităților, în frunte cu președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban, pe tema gravă a siguranței copilului în România. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2