Date companie
 
 
 
 

O nouă stație de monitorizare a calității aerului, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, bucuresti, monitorizare, statie, aer, calitate
 

Calitatea aerului pe care îl respiră, o problemă majoră, aflată în atenția autorităților! În lipsa unor măsuri ferme de reducere a poluării aerului, deocamdată, se monitorizează concentrațiile de particule poluante care pot afecta sănătatea. Astfel, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajna, a pus în funcțiune o stație de monitorizare a calității aerului, în urma unei investiții de circa 50.000 euro. Stația, realizată de o firmă austriatcă, este amplasată în cartierul de case din perimetrul Șoselei Chitilei cu B-dul Bucureștii Noi și va măsura emisiile de hidrogen sulfurat și dioxid de sulf. Rezultatele măsurătorilor de calitate a aerului din cartierul Bucureștii Noi vor fi publicate zilnic pe site-ul companiei. Totodată, rezultatele vor fi transmise autorităților competente.

BIANCA ROTARU, reporter ”Calitatea aerului din România constituie un real un motiv de îngrijorare. Din datele statistice privind cele mai poluate țări din Uniunea Europeană, rezultă că țara noastră se situează pe locul cinci, iar cel mai poluat oraș al tării este Iași. Potrivit Agenției Europene de Mediu, 23.000 de români mor, anual, din cauza bolilor provocate de poluare.”

Lipsa de preocupare a guvernanțiilor de a lua măsuri ferme privind limitarea și reducerea poluării a atras deja sancțiuni în cazul țării noastre. În 2009, statul român a fost chemat la Curea Europeană de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer. Din datele statistice rezultă că industria, transporturile și încălzirea locuințelor contribuie masiv la poluarea aerului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Apartament în flăcări, în București ( 6 August 2020 )

  Incendiu puternic în Capitală! Un apartament situat la etajul 10 al unui bloc de locuințe din zona intersecției dintre bulevardele Mihai Bravu și Basarabia a fost cuprins de flăcări. 

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2