Date companie
 
 
 
 

O nouă stație de monitorizare a calității aerului, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, bucuresti, monitorizare, statie, aer, calitate
 

Calitatea aerului pe care îl respiră, o problemă majoră, aflată în atenția autorităților! În lipsa unor măsuri ferme de reducere a poluării aerului, deocamdată, se monitorizează concentrațiile de particule poluante care pot afecta sănătatea. Astfel, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajna, a pus în funcțiune o stație de monitorizare a calității aerului, în urma unei investiții de circa 50.000 euro. Stația, realizată de o firmă austriatcă, este amplasată în cartierul de case din perimetrul Șoselei Chitilei cu B-dul Bucureștii Noi și va măsura emisiile de hidrogen sulfurat și dioxid de sulf. Rezultatele măsurătorilor de calitate a aerului din cartierul Bucureștii Noi vor fi publicate zilnic pe site-ul companiei. Totodată, rezultatele vor fi transmise autorităților competente.

BIANCA ROTARU, reporter ”Calitatea aerului din România constituie un real un motiv de îngrijorare. Din datele statistice privind cele mai poluate țări din Uniunea Europeană, rezultă că țara noastră se situează pe locul cinci, iar cel mai poluat oraș al tării este Iași. Potrivit Agenției Europene de Mediu, 23.000 de români mor, anual, din cauza bolilor provocate de poluare.”

Lipsa de preocupare a guvernanțiilor de a lua măsuri ferme privind limitarea și reducerea poluării a atras deja sancțiuni în cazul țării noastre. În 2009, statul român a fost chemat la Curea Europeană de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer. Din datele statistice rezultă că industria, transporturile și încălzirea locuințelor contribuie masiv la poluarea aerului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2