Date companie
 
 
 
 

O nouă stație de monitorizare a calității aerului, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, bucuresti, monitorizare, statie, aer, calitate
 

Calitatea aerului pe care îl respiră, o problemă majoră, aflată în atenția autorităților! În lipsa unor măsuri ferme de reducere a poluării aerului, deocamdată, se monitorizează concentrațiile de particule poluante care pot afecta sănătatea. Astfel, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajna, a pus în funcțiune o stație de monitorizare a calității aerului, în urma unei investiții de circa 50.000 euro. Stația, realizată de o firmă austriatcă, este amplasată în cartierul de case din perimetrul Șoselei Chitilei cu B-dul Bucureștii Noi și va măsura emisiile de hidrogen sulfurat și dioxid de sulf. Rezultatele măsurătorilor de calitate a aerului din cartierul Bucureștii Noi vor fi publicate zilnic pe site-ul companiei. Totodată, rezultatele vor fi transmise autorităților competente.

BIANCA ROTARU, reporter ”Calitatea aerului din România constituie un real un motiv de îngrijorare. Din datele statistice privind cele mai poluate țări din Uniunea Europeană, rezultă că țara noastră se situează pe locul cinci, iar cel mai poluat oraș al tării este Iași. Potrivit Agenției Europene de Mediu, 23.000 de români mor, anual, din cauza bolilor provocate de poluare.”

Lipsa de preocupare a guvernanțiilor de a lua măsuri ferme privind limitarea și reducerea poluării a atras deja sancțiuni în cazul țării noastre. În 2009, statul român a fost chemat la Curea Europeană de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer. Din datele statistice rezultă că industria, transporturile și încălzirea locuințelor contribuie masiv la poluarea aerului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 400.000 de decese au fost înregistrate în 2016 ( 17 Octombrie 2019 )

  Concluzie dramatică! Poluarea aerului a provocat aproximativ 400.000 de decese premature în Europa în 2016, cel mai recent an din care sunt disponibile date. Aproape fiecare oraș european locuit este expus la niveluri de poluare care le depășesc pe cele considerate sănătoase.

 • Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, la dispoziția consumatorilor ( 15 Octombrie 2019 )

  Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, lansat astăzi de Consiliul Concurenței! Platforma online, în care s-au investit 300.000 de euro, va afișa prețul a circa 30.000 de produse din aproximativ 1.700 de magazine integrate...

 • Un val de aer polar se abate peste România ( 1 Octombrie 2019 )

  Vești rele de la meteorologi! După răsfățul de început de octombrie, cu temperaturi de plajă și cer senin, mijlocul săptămânii va fi marcat de frig și ploi. Asta, din cauză că un val de aer polar va traversa România.

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2