Date companie
 
 
 
 

O noua zi a Festivalului Calusului, la Stolnici

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, festival, traditii, Stolnici, Calusi
 

Dansul si voia buna au continuat si duminica in comuna argeseana Stolnici. Ultima seara a Festivalului Calusului a adus si mai multe surprize pentru cei peste 400 de spectatori. Cel mai asteptat moment al serii a fost bineinteles renumita trupa de calusari din Stolnici.

Ambianta dans

VOX: "Traditiile sunt din mosi stramosi, se tine obiceiul asta din mos stramosi "
VOX: "Este un ritual , un joc care este foarte greu pentru ca a-l dansa trebuie sa te nasti cu el reprezinta multa repetitie"

Ambianta Calusari

VOX TC: "Pai cand dansam Ciuleandra, cand jucam Cazacu vai de capul mamii toate fetele veneau langa mine :nea Dodita invata-ne si pe noi"

Cu sufletul la gura au fost asteptate si recitalurile renumitilor solisti de muzica populara Irina Loghin, Petrica Matu Stoian si Emilia Ghinescu.

Ambianta festival

Festivalul Călușului oferă identitate si continuitate nu numai tradițiilor și obiceiurilor specifice locului ci si tuturor zonelor geografice, devenind un adevarat promotor cultural peste hotare.

DORIN OANCEA, maestru coregraf: "Mie mi se pare cultura romaneasca inseamna chiar acest dans pentru ca el include tot ce poate insemna arta:muzica cant joc."

SEVASTIAN ROSU PUPAZA, primar comuna Stolnici: "Calusul fiind un dans specific pentru zona de sud aici in Arges, Teleorman, Dolj, Olt chair si in nord e primit cu aplauze

Proiectul a fost finantat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa 5 – “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, pentru a creste atractivitatea României ca destinație turistică. Intregul festival a fost transmis de postul de televiziune Favorit TV.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2