Date companie
 
 
 
 

O noua zi a Festivalului Calusului, la Stolnici

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, festival, traditii, Stolnici, Calusi
 

Dansul si voia buna au continuat si duminica in comuna argeseana Stolnici. Ultima seara a Festivalului Calusului a adus si mai multe surprize pentru cei peste 400 de spectatori. Cel mai asteptat moment al serii a fost bineinteles renumita trupa de calusari din Stolnici.

Ambianta dans

VOX: "Traditiile sunt din mosi stramosi, se tine obiceiul asta din mos stramosi "
VOX: "Este un ritual , un joc care este foarte greu pentru ca a-l dansa trebuie sa te nasti cu el reprezinta multa repetitie"

Ambianta Calusari

VOX TC: "Pai cand dansam Ciuleandra, cand jucam Cazacu vai de capul mamii toate fetele veneau langa mine :nea Dodita invata-ne si pe noi"

Cu sufletul la gura au fost asteptate si recitalurile renumitilor solisti de muzica populara Irina Loghin, Petrica Matu Stoian si Emilia Ghinescu.

Ambianta festival

Festivalul Călușului oferă identitate si continuitate nu numai tradițiilor și obiceiurilor specifice locului ci si tuturor zonelor geografice, devenind un adevarat promotor cultural peste hotare.

DORIN OANCEA, maestru coregraf: "Mie mi se pare cultura romaneasca inseamna chiar acest dans pentru ca el include tot ce poate insemna arta:muzica cant joc."

SEVASTIAN ROSU PUPAZA, primar comuna Stolnici: "Calusul fiind un dans specific pentru zona de sud aici in Arges, Teleorman, Dolj, Olt chair si in nord e primit cu aplauze

Proiectul a fost finantat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa 5 – “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, pentru a creste atractivitatea României ca destinație turistică. Intregul festival a fost transmis de postul de televiziune Favorit TV.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Agențiile de turism au pregătit oferte atractive, pentru sezonul estival ( 12 Mai 2021 )

  Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...

 • Candidații USR-PLUS din Bihor își propun dezvoltarea infrastructurii și a turismului în județ ( 3 Septembrie 2020 )

  Infrastructura și turismul, principalele domenii pe care candidatul USR-PLUS la Primăria Municipiului Beiuș, Sorin Briscan, vrea să le dezvolte în următorii patru ani!

 • Pandemia de COVID-19 a prăbușit turismul românesc ( 2 Septembrie 2020 )

  Efectele pandemiei asupra turismului românesc se văd în statistici: sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au scăzut cu 44,4%.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2