Date companie
 
 
 
 

O porțiune de drum și câteva gospodării au fost poluate cu țiței, în județul Dâmbovița

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, drum, garda, amenda, conducta, mediu, gospodarii, gura, companie, titei, sparta, ocnitei, petroliera
 

Poluare cu țiței, în comuna dâmbovițeană Gura Ocniței! Sute de metri de drum comunal și câteva gospodării au fost inundate cu țiței, după ce o conductă veche a unei companii petroliere s-a spart. Reprezentanții Gărzii de Mediu Dâmbovița, spun că țeava a cedat din cauza presiunii prea mari.

VOX "- Au băgat presiunii domnii pe țeava de petrol și n-a rezistat țeava, s-a spart. – Conductele sunt foarte vechi? – Da. Conductele sunt de 40 – 60 de ani, poate aproape de suta de ani. Și a crăpat, n-a ținut la presiune. – A poluat întreaga uliță? – Da, vreo doi kilometri jumate-trei!"

VOX "S-a spart o conductă, probabil, și nu e prima dată când se sparge. S-a mai întâmplat și în toamnă. S-a spart, aici, o conductă, pe urmă în primăvara trecută pe terenul unui om. Acum trei ani a venit până aici păcura."

prin telefon: VALENTIN RIZEA, director interimar, Garda de Mediu Dâmbovița "Este o conductă de țiței afectată de coroziune și din cauza coroziunii s-au scurs ceva produse petroliere, însemnând apă de zăcământ și țiței."

Mai multe echipaje de pompieri, dar și angajații companiei, au muncit ore în șir, la înlăturarea urmelor de țiței din gospodăriile oamenilor. Acum, compania care deține conducta spartă riscă o amendă de până la 100.000 de lei. Garda de Mediu Dâmbovița a impus companiei petroliere ca, până luni, să curețe întreaga suprafața afectată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2