Date companie
 
 
 
 

O pungă a blocat circulația trenurilor, în Gara de Nord din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, gara, electrica, trenuri, tensiune, nord, punga
 

Incident șocant, în Gara de Nord din București! Traficul ferovier a fost blocat, marți, ore în șir, din cauza unei pungi de plastic care s-a agățat de un sistem al unei locomotive.

TORA APETRII, reporter "Nu se știe dacă punga de plastic goală a fost aruncată de cineva sau a zburat întâmplător, din vreo mașină. Cert este că a ajuns direct în sistemul dintre filtrul de contact al locomotivei și instalația de alimentare cu energie electrică. Tensiunea de 25.000 de volți s-a oprit automat, altfel ar fi putut să provoace electrocutări sau chiar un incendiu."

Fiind vorba despre un nod de tensiune, 11 linii din 14 au rămas fără curent din cauza incidentului. Trenurile au intrat și au ieșit din Gara de Nord doar pe trei linii din 14, ceea ce a generat întârzieri chiar și de două-trei ore, pentru zeci de trenuri cu peste o mie cinci sute de călători. Cazul întrerurperii traficului feroviar din cauza unei pungi readuce în atenția situația infrastructurii. 65% din calea ferată este atât de veche, încât s-ar putea produce oricând o catastrofă, iar călătorii se înghesuie în puținele vagoane rămase în funcțiune, vechi și inconfortabile. Numai în 2018, potrivit cifrelor oficiale, trenurile CFR au întârziat șase ani într-un an. Un record care ne pune pe ultimul loc în toată Europa la capitolul infrastructurii feroviară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2