Date companie
 
 
 
 

O tabara ilegală de romi a fost demolata, la Craiova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, politia, romi, Tabara, demolata, domiciliu, ilegala, evacuata, facai
 

O tabãrã de romi, amplasată ilegal pe domeniul public din Craiova, a fost ștearsă de pe fața pământului. Autoritãțile din Bănie i-au evacuat pe adulți, i-au dat pe copii în grija asistenților sociali, apoi au pus la pãmânt locuințele improvizate. În tabãra improvizatã, din cartierul craiovean Fãcai, locuiau, de mai bine de un an, 36 de persoane, dintre care 14 copii. Cu toții, își duceau zilele în 6 locuințe improvizate.

AMBIANȚÃ "Nu avem unde sã ne ducem. Nu avem pe nimeni sã ne ia și pe noi. Rãmãsãrãm, așa, pe drumuri!"

VOX "De dimineațã la ora 5 mi-am sculat copii, am fãcut bagajul și, uite, acum ne-a dat afarã. N-am niciun ajutor, niciun social, n-am alocație, n-am venit, n-am de niciunele. Sunt amãrâtã, vai de capul meu!"

AMBIANȚÃ "Unde ne ducem? Unde ne ducem? Uite, dacã nu pun copiii pe linia feratã sã-i taie trenul! Unde sã ne ducem cu ei? Aici am stat de 50 de ani! 27 de nepoți! Unde ne ducem?"

AMBIANȚÃ "Pe timpul lui Ceaușescu ne-au demolat, tot așa! Și, dupã aia, dupã revoluție, am venit tot la locurile noastre."

Potrivit autorităților craiovene, romii trăiau din valorificarea peturilor, a dozelor de bãuturi, a fierului vechi adunat din diverse locuri, dar și a capacelor de canal furate de pe strãzi. În timpul acțiunii de evacuare a taberei, polițiștii au constatat că niciunul dintre locatari nu avea domiciliul în Craiova.

OCATAVIAN MATEESCU, director executiv, Poliția Localã Craiova "Urmeazã sã fie îndrumați cãtre domiciliile lor , iar minorii au fost preluați de Protecția Copilului Dolj."

Familiile de romi au domiciliul în localitãțile Țuglui, Mãceșu de Sus, Coțofenii din Fațã și Caracal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2