Date companie
 
 
 
 

Oameni cu boli grave, puși pe drumuri din cauza birocrației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploiesti, sanatate, casa, asigurari, bolnavi, aparate, afectiuni, comisie, decont, oxigen, respiratorii
 

Bolnavii cu afecțiuni respiratorii, dependenți de aparatele de oxigen, umiliți din cauza birocrației din sistemul sanitar! Deși nu se pot deplasa, ei trebuie să se prezinte la spital din trei în trei luni, pentru reevaluare. În caz contrar, Casa de Asigurări de Sănătate nu le decontează costurile aparatelor de oxigen. În această situație s-a aflat și o femeie de 64 de ani din județul Prahova. A fost nevoită să se deplaseze de acasă, de la aproape 60 de kilometri distanță, până la Ploiești, la medicul specialist. Doar așa a putut păstra aparatul de oxigen de care este dependentă de câțiva ani.

VOX "De câte ori îl folosiți pe zi? De două ori și o dată seara nu am aer și nu am putere, cad jos."

Femeia suferă de 10 ani de o boală de plămâni și e nevoită să folosească aparatul de oxigen 16 ore pe zi. Cum nu se poate deplasa, sora ei a alergat după acte. Acum însă, bolnava a fost nevoită să ajungă personal la spital.
 
VOX "Vrea să scape de acești oameni care nu-și pot apăra drepturile. Ea nu poate să iasă nici până la WC în curte, dar acum au venit alte legi, de trei săptămâni, de o lună ăsta a expirat."

Medicii pneumologi susțin că sunt obligați la astfel de proceduri, potrivit noilor reglementări impuse printr-un ordin al Ministerului Sănătății.

CRISTINA STOICESCU, șef, Secție Pneumologie Spitalul de Urgență Ploiești "Pentru recomandarea unui aparat de oxigen la domiciliu sunt necesare niște investigații. De la Casa de Asigurări ni s-a spus că e obligatoriu ca pacientul să fie prezent în cabinet ca să fie consultat."

În Prahova, sunt aproape 800 de bolnavi cu afecțiuni respiratorii care sunt dependenți de aparatul de oxigen.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2