Date companie
 
 
 
 

Oameni evacuați din cauza inundațiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, ape
 

Apele revărsate fac ravagii în mai multe județe din țară. În județul Teleorman, sute de gospodării au fost inundate în urma ploilor torențiale. În localitatea Obârtu 36 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor. 

AMBIANȚĂ:

Zeci de oameni privesc cu disperare cum furia apelor le distruge avutul de-o viață. Și-au luat copiii în spate și au plecat din case de teamă că totul va fi măturat de viitură. 

AMBIANȚĂ: "Da domnule, ne evacuează cu copii cu tot. Noi deja suntem sinistrații de rândul trecut, a mai venit apa și ne-a dărâmat grajduri, a dărâmat toate alea." 

În toiul nopții, s-a dat alarma după ce râul Teleorman a intrat sub cod rosu de inundații. Oamenii au fost duși într-o școală și o grădiniță. 

Vox: Familia e la școală: Cât timp veți sta? Nu știu, până mâine, poimâine." 

VOX: "La ora 2 noaptea a venit domnu primar, ne-a scos porcii, caii. Ce a zis? Că vine apa mare." 

AMBIANȚĂ: una cu câinele în brațe: "V-ați întors să luați câinele? Da. Unde îl duceți? Păi îl scot în stradă. Să-l las să moară?" 

Sinistrații nu au închis un ochi toată noaptea. 

VOX: "Ne-a scos așa cum au putut, uitați în cizme din astea. Am ieșit până la stradă și de la stradă ne-a băgat aici." 

VOX: "Unde să stau dacă vine apa mereu. Unde să stau cu copilașul și cu fata de un și opt luni. Când vă întoarceți? Păi dacă mai vine un val, unde să stau? Stau și eu aici cum pot." 

Hidrologii au emis cod roșu de inundații pentru râul Jiu, și în localități din județul Dolj. De asemenea în județul Giurgiu este cod galben de inundații iar în județele Argeș, Prahova și Vâlcea ploile abundente din ultimele ore au provocat inundații.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2