Date companie
 
 
 
 

Oamenii din Bârca il plang pe marele poet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : adrian, paunescu, locuitori, barca
 

Locuitorii din Bârca, satul în care a copilărit Adrian Păunescu, deplâng moartea poetului. Oamenii locului spun că acesta s-a implicat mereu în problemele comunității. Mulți dintre locuitorii din Bârca vor să ajungă în Capitală, la înmormântare.

ION MITU director, Liceul "Adrian Paunescu" "Adrian Păunescu de câte ori ajungea la Bârca ținea cu tot dinadinsul să ajungă în clasa în care a învățat, să stea în bancă în care a învățat, să prezinte asta la toți prietenii cu care venea! "

TIBERIU MACAVEI finul lui Adrian Păunescu "Spunea că pleacă întotdeauna de aici cu bateriile încărcate și într-adevăr se vedea pe fața lui! (...) Întodeauna era primit cu brațele deschise. Aici era plin de oameni care-l așteptau! A fost iubit, a fost adulat, ca de altfel și în Ardeal și în Bucovina și peste tot!"

NELU PALIȘ nepot "A fost un om deosebit, și-a iubit semenii! - Ce făcea când venea aici? Cum îi primea pe nepoți, pe oamenii de aici? (...) - Îi ajuta în toate modurile și chipurile!"

In 2003, scoala din Bârca a primit numele de Adrian Paunescu. De atunci, poetul a fost nelipsit de la festivitățile de Zilele Liceului. Anul acesta, din cauza bolii, nu a mai putut participa la eveniment.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Opriți Timpul”, ultima ediție cu Adrian Enache și Corina Chiriac ( 13 Iunie 2020 )

  Duminică, 13 iunie, Național TV vă prezintă ultima ediție a spectacolului de televiziune ”Opriți Timpul”, în formula de prezentare Corina Chiriac - Adrian Enache. Echipa emisiunii a pregătit pentru dumneavoastră un regal...

 • „Opriți Timpul”, din nou, audiență maximă ( 8 Iunie 2020 )

  Spectacolul de televiziune „Opriți Timpul”, a fost, și ieri, în topul preferințelor telespectatorilor. Penultima emisiune care îi are ca prezentatori pe Corina Chiriac și Adrian Enache, după ce artista și Național TV...

 • Adrian Enache, mesaj muzical de solidaritate ( 15 Aprilie 2020 )

  Talentatul artist Adrian Enache, coprezentator al spectacolului de televiziune ”Opriti timpul”, alături de Corina Chiriac, le transmite, în registru muzical, un mesaj de solidaritate celor afectați de pandemia de coronavirus.

 • 9,7 milioane de români locuiesc în afara țării ( 24 Iulie 2019 )

  9,7 milioane de români locuiesc în afara țării! Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a prezentat primele rezultate ale unui chestionar adresat cetățenilor români și ONG-urilor din străinătate. 

 • Barcă în flăcări, la intrarea în portul turistic din Eforie Nord ( 14 Iulie 2019 )

  Panică la Eforie Nord! O barcă a luat foc, sâmbătă seară, la intrarea în portul turistic. Proprietarul a sărit în apă pentru a se salva. Martorii povestesc că au văzut flăcări mari care ieșeau din compartimentul motor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2