Date companie
 
 
 
 

Oamenii din Bârca il plang pe marele poet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : adrian, paunescu, locuitori, barca
 

Locuitorii din Bârca, satul în care a copilărit Adrian Păunescu, deplâng moartea poetului. Oamenii locului spun că acesta s-a implicat mereu în problemele comunității. Mulți dintre locuitorii din Bârca vor să ajungă în Capitală, la înmormântare.

ION MITU director, Liceul "Adrian Paunescu" "Adrian Păunescu de câte ori ajungea la Bârca ținea cu tot dinadinsul să ajungă în clasa în care a învățat, să stea în bancă în care a învățat, să prezinte asta la toți prietenii cu care venea! "

TIBERIU MACAVEI finul lui Adrian Păunescu "Spunea că pleacă întotdeauna de aici cu bateriile încărcate și într-adevăr se vedea pe fața lui! (...) Întodeauna era primit cu brațele deschise. Aici era plin de oameni care-l așteptau! A fost iubit, a fost adulat, ca de altfel și în Ardeal și în Bucovina și peste tot!"

NELU PALIȘ nepot "A fost un om deosebit, și-a iubit semenii! - Ce făcea când venea aici? Cum îi primea pe nepoți, pe oamenii de aici? (...) - Îi ajuta în toate modurile și chipurile!"

In 2003, scoala din Bârca a primit numele de Adrian Paunescu. De atunci, poetul a fost nelipsit de la festivitățile de Zilele Liceului. Anul acesta, din cauza bolii, nu a mai putut participa la eveniment.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 9,7 milioane de români locuiesc în afara țării ( 24 Iulie 2019 )

  9,7 milioane de români locuiesc în afara țării! Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a prezentat primele rezultate ale unui chestionar adresat cetățenilor români și ONG-urilor din străinătate. 

 • Barcă în flăcări, la intrarea în portul turistic din Eforie Nord ( 14 Iulie 2019 )

  Panică la Eforie Nord! O barcă a luat foc, sâmbătă seară, la intrarea în portul turistic. Proprietarul a sărit în apă pentru a se salva. Martorii povestesc că au văzut flăcări mari care ieșeau din compartimentul motor.

 • Remember Cenaclul Flacăra 2018, la Sala Palatului ( 2 Noiembrie 2018 )

  Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu, mâine seară, la Sala Palatului! Andrei Păunescu și prietenii săi revin la Sala Palatului, la 45 de ani de la înființarea cenaclului Flacara și la 75 de ani de la nașterea marelui poet...

 • Un bărbat s-a răsturnat cu barca în Dunăre și s-a înecat ( 24 Mai 2018 )

  Sfârșit tragic pentru un bărbat în vârstă de 55 de ani, aflat cu barca pe Dunăre, în dreptul orașului Tulcea. Barca s-a răsturnat chiar în dreptul falezei, iar omul a ajuns în apa fluviului. La fața locului au intervenit echipaje de la SMURD...

 • Vom fi din ce în ce mai puțini ( 23 Ianuarie 2018 )

  România se numără între țările din Europa de Est a căror populație va scădea cel mai mult până în anul 2050, arată un raport al Organizației Națiunilor Unite.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2