Date companie
 
 
 
 

Oamenii fără adăpost din Drobeta Turnu-Severin dorm în cavourile din cimitir

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cimitir, oameni, Severin, turnu, drobeta, adapost, cavouri
 

Greu de crezut, dar în România există oameni care dorm în cavouri! Este cazul a șase persoane fără adăpost din Drobeta Turnu-Severin, care își duc traiul de zi cu zi într-un cimitir. Unii dintre ei nu au avut niciodată locuințe, iar alții le-au pierdut. Așa că, și-au găsit sălaș în cavouri.

AMBIANȚĂ "Mă descalț frumos, mă pun așa! Credeți că vrem noi să dormim aici? Asta e atitudinea omului, să doarmă în cimitir? Dar dacă țara asta e așa nenorocită!"

Tânarul din imagine se numeste Viorel Caramet. A crescut la casa de copii și nu s-a lăsat până nu a terminat liceul. Nu a avut niciodată o locuință. În lipsa oricărei alternative, s-a mutat în cimitir, unde a schimbat mai multe cavouri.

VOX "- Cand vine seara, veniți aici? - Da, seara! Muncesc să îmi câștig existența. Care a zis că e cald, să vina să doarmă. - Teamă? - Teamă nu îmi este, că, dacă aveam, atâția ani..."

A fost toată viața amărît, dar, atât cât poate, îi ajută și pe alții. Pe Dumitru Cincă l-a cunoscut pe stradă și i-a propus să se mute cu el. În cavou!

VOX "Asta e locuința mea! Mie să îmi dea primăria buletin aici. Eu sunt pictor de icoane și de biserici, stau în genunchi și pictez aici. Sunt aproape opt ani, de când dormim numai în cimitir."

Lânga ei, alt cavou, alți locatari! Cei care administrează cimitirul nu se mai sperie, când văd că din morminte ies oameni.

VOX "- Aici trăiesc? - Păi, da, bineînțeles! Asta este viața lor! - Vi se pare normal? - Nu, nu!"

În Drobeta Turnu Severin nu există niciun adăpost amenajat pentru oamenii străzii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2