Date companie
 
 
 
 

Obiectivele noului acord cu F.M.I. sunt de tip "precautie"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, fmi, acord, pret, gaze, asigurari, contributii, companii, sociale, energie, stat, precautie, privatizare
 

Relatia Romaniei cu F.M.I seamana cu nivelul de alarma antiterorista. Dupa intalnirea de sambata, cu delegatia Fondului Monetar International, președintele Traian Băsescu a declarat că obiectivele noului acord cu FMI sunt de tip "precauție", dar nu vizează o situație dificilă, ci continuarea reformelor, cu asistență financiară internațională.

TRAIAN BĂSESCU, presedintele Romaniei "Obiectivele noului acord, să fie limpezi, este un acord precauție și nu vizează o situație dificilă în care s-ar afla România, ci continuarea reformei."

In ceea ce priveste reducerea contribuțiilor la asigurările sociale în cursul anului 2011, dupa ce premierul Emil Boc a anunțat, în repetate rânduri, că dorește reducerea acestora, începând cu jumătatea acestui an, președintele Traian Băsescu nu crede o posibilă , din rațiuni ce țin de încadrarea în țintele de deficit.

TRAIAN BĂSESCU, presedintele Romaniei "Vă pot spune o părere personală și sinceră, și acum nu înjurați aducătorul de știri rele, nu cred că este posibilă anul acesta."

In declaratia sustinuta sambata, dupa intalnirea cu delegatia FMI, seful statului a precizat si ca liberalizarea prețului gazelor și al energiei pentru populație trebuie "împinsă" către 2015, odată cu intrarea în zona euro.

TRAIAN BĂSESCU, presedintele Romaniei "Punctul exprimat azi a fost că tre buie să privin liberalizarea pe două paliere: unul pentru economie, altul pebtru populație. Nu este o chestiune populistă, ci reală."

In timpul discutiilor dintre Guvern si delegatia FMI, reducerea CAS și privatizarea unor companii de stat au încurcat negocierile. Pana la urma s-a ajuns la un acord, iar concluziile misiunii Fondului vor fi prezentate luni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2