Date companie
 
 
 
 

Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sondaj, masti, romani, protectie, ires, dezinfectant, manusi
 

Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei provocate de pandemie. Din răspunsurile persoanelor chestionate reiese că lipsesc, în mare măsură, măștile sanitare. 77% dintre respondenți au spus că au măști, iar 40% au declarat că nu au suficiente. 44% au spus că dețin măști și le-au cumparat, 33% au menționat că aveau aceste produse înainte să înceapă criza, iar 22% au precizat că le-au primit de la locul de muncă, de la prieteni sau le-au procurat din alte surse. Doar unul din cinci a declarat că și le-a confecționat singur.

VOX "- Cum vă descurcați în achiziționarea acestor măști ? - Foarte greu i-am pus tampon ca să o pot refolosi"

VOX "Nici nu le găsim, să stăm la coadă, pierdem timpul degeaba, te duci, întrebi și nu au."

VOX "- Cât de importante sunt aceste măsuri de profilaxie, măști, mănuși ? - Atât mănușile cât și măștile s au găsit cu întârziere."

Studiul IRES mai arată că 55% dintre români au dezinfectante pentru mâini, iar 57% au și pentru suprafețe.

VOX "Am spirt la mine și mă dau, dacă pun mâna pe o bară, ceva, și mă frec."

Mai puțini români au, în schimb, dezinfectante pentru haine. Puțin peste jumatate dintre respondenți spun că dețin astfel de produse, iar pentru 33% au o cantitate insuficientă. Din sondaj mai reiese că persoanele cu vârsta peste 65 de ani au mai puține produse de protecție, în timp ce persoanele între 18 și 35 de ani au suficiente astfel de produse. Totodata, peste 4 din 10 români spun că în localitatea lor materialele de protecție de tipul măștilor, dezinfectanților sau mănușilor nu sunt disponibile in comerț.


Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2