Date companie
 
 
 
 

Oficialii de la București vor discuta cu reprezentantii F.M.I.despre rectificarea bugetarã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, acord, pensii, evaluare, salarii, rectificare, bucuresti, misiune, delegatia, bugetara, vrijer
 

Delegația formată din reprezentanții F.M.I., ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene a început a sasea evaluare a acordului preventiv de tip stand-by, la București. Delegația F.M.I. este condusă de olandezul Erik Jan de Vrijer, aflat la prima sa misiune oficială la București în calitate de negociator șef al instituției financiare internaționale. Guvernul României are la dipozitie douã sãptãmâni, ca sã demonstreze cã poate gãsi în visterie suficienti bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor si restituirea contributiilor pensionarilor, dar si pentru a-si respecta obligatiile din acord.

DRAGOS CABAT, analist financiar "De fiecare datã reprezentantii F.M.I. au fost reticenti în a accepta aceastã mãsurã, pentru cã nu existã finanțare pentru ea."

Misiunea F.M.I. gãseste guvernul de la Bucuresti cu restante, deși ministrul Finantelor susține cã executivul și-a fãcut temele.

FLORIN GEORGESCU, ministrul Finantelor "Ministerele, agentiile guvernamentale si-au respectat angajamentele asumate atat in ceea ce priveste parametrii macroeconomici, cat si reformele structurale sectoriale."

IONUT DUMITRU, presedintele Consiliului Fiscal "Avem întârzieri importante în zona de privatizãri, unde stim cu totii si procesul de selectie a managerilor privati si procesul de listare pe bursã a unor companii si procesul de restructurare a unor companii este mult întârziat."

Sub presiunea problemelor din domeniile pe care le au în administrare și cu delegația F.M.I. în curte, ministrii trebuie sã renunte la vacanțã, în aceastã varã. Le-a cerut-o chiar premierul Victor Ponta. Un singur membru al Executivului s-ar putea bucura, totuși, de vacanță: Puiu Hasotti, ministrul Culturii!

VICTOR PONTA, premierul României "Nu m-am putut ține de cuvânt față de dumneavoastră, să aveți vacanță anul acesta. O amânați până anul viitor. Vacanta! Cu mici exceptii. Domnul ministru Hasotti. Cultura sigur ca mai intra in vacanta, macar in luna august. Ceilalti mai putin."

A șasea misiune de evaluare a început marți, la Banca Națională a României, cu discuții de natură tehnică, pe marginea testelor de stres pentru bănci. Deja oficialii de la Bucuresti se gândesc sã încheie un nou acord cu F.M.I., pentru cã anul viitor expirã actualul angajament. Ministrul Finantelor declara recent cã va fi un acord preventiv pe încã doi ani, pânã în 2015.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • Șofer agresat în trafic, în București ( 21 Iunie 2021 )

  Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 • Percheziție la sediul unui radio pirat, în București ( 12 Iunie 2021 )

  Intervenție în forță a mascaților, la sediul unui post de radio pirat din București! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2