Date companie
 
 
 
 

Oficialii de la București vor discuta cu reprezentantii F.M.I.despre rectificarea bugetarã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, acord, pensii, evaluare, salarii, rectificare, bucuresti, misiune, delegatia, bugetara, vrijer
 

Delegația formată din reprezentanții F.M.I., ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene a început a sasea evaluare a acordului preventiv de tip stand-by, la București. Delegația F.M.I. este condusă de olandezul Erik Jan de Vrijer, aflat la prima sa misiune oficială la București în calitate de negociator șef al instituției financiare internaționale. Guvernul României are la dipozitie douã sãptãmâni, ca sã demonstreze cã poate gãsi în visterie suficienti bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor si restituirea contributiilor pensionarilor, dar si pentru a-si respecta obligatiile din acord.

DRAGOS CABAT, analist financiar "De fiecare datã reprezentantii F.M.I. au fost reticenti în a accepta aceastã mãsurã, pentru cã nu existã finanțare pentru ea."

Misiunea F.M.I. gãseste guvernul de la Bucuresti cu restante, deși ministrul Finantelor susține cã executivul și-a fãcut temele.

FLORIN GEORGESCU, ministrul Finantelor "Ministerele, agentiile guvernamentale si-au respectat angajamentele asumate atat in ceea ce priveste parametrii macroeconomici, cat si reformele structurale sectoriale."

IONUT DUMITRU, presedintele Consiliului Fiscal "Avem întârzieri importante în zona de privatizãri, unde stim cu totii si procesul de selectie a managerilor privati si procesul de listare pe bursã a unor companii si procesul de restructurare a unor companii este mult întârziat."

Sub presiunea problemelor din domeniile pe care le au în administrare și cu delegația F.M.I. în curte, ministrii trebuie sã renunte la vacanțã, în aceastã varã. Le-a cerut-o chiar premierul Victor Ponta. Un singur membru al Executivului s-ar putea bucura, totuși, de vacanță: Puiu Hasotti, ministrul Culturii!

VICTOR PONTA, premierul României "Nu m-am putut ține de cuvânt față de dumneavoastră, să aveți vacanță anul acesta. O amânați până anul viitor. Vacanta! Cu mici exceptii. Domnul ministru Hasotti. Cultura sigur ca mai intra in vacanta, macar in luna august. Ceilalti mai putin."

A șasea misiune de evaluare a început marți, la Banca Națională a României, cu discuții de natură tehnică, pe marginea testelor de stres pentru bănci. Deja oficialii de la Bucuresti se gândesc sã încheie un nou acord cu F.M.I., pentru cã anul viitor expirã actualul angajament. Ministrul Finantelor declara recent cã va fi un acord preventiv pe încã doi ani, pânã în 2015.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Ceartă pe garduri ( 11 Februarie 2020 )

  Gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulație a mașinilor, în București, motiv de ceartă între premierul desemnat Ludovic Orban și primarul general al Capitalei! 

 • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2