Date companie
 
 
 
 

Olimpicii români la chimie, medaliați în Vietnam

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : aur, chimie, romani, argint, olimpici, medalii, hanoi, vietnam
 

Performanță internațională pentru olimpicii români la chimie! O medalie de aur și trei medalii de argint au obținut elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie desfășurată la Hanoi, în Vietnam. Medalia de aur a fost câștigată de Maria Andreea Filip, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

MARIA ANDREEA FILIP, olimpică ”A fost foarte obositor și drumul și concursul în sine, schimbul fusului orar dar totul trece e o bucurie foarte mare să vezi că munca ta a dat rod și ai reușit să obții ceva.”

Medaliile de argint au fost obținute de Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Sfântul Sava, din București și Bogdan Ștefan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din București.

DUMITRU CĂLUGĂRU, olimpic ”În primul rând este un sentiment de mândrie pentru că știi că ai realizat ceva, știi că ai realizat ceva pentru țară, pentru oamenii care au crezut până la urmă în tine și e un sentiment plăcut.”

VLAD MIHAI MANDRIC, olimpic "Este o bucurie, o bucurie foarte mare că am reușit să aducem acasă o medalie de argint.”

BOGDAN ȘTEFAN IVAN, olimpic ”Sunt foarte fericit și doresc să mulțumesc absolut tuturor celor care ne-au susținut.”

DANIELA BOGDAN, profesor coordonator, lot național ”Sunt copii care absorb foarte foarte multe informații, care o fac din pasiune, fac uneori și sacrificii și nu puține și de aceea au și rezultatele pe care le au.”

NATALIA MANOLESCU, reporter ”Succesul olimpicilor români din Vietnam vine după cel înregistrat în luna mai, când lotul național de chimie a câștigat 7 medalii, dintre care 5 de aur, 1 de argint și una de bronz, dar și locul I pe echipe la Olimpiada Internațională de Chimie "D. Mendeleev" care s-a desfășurat la Moscova.”

La cea de-a 46-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, care s-a desfășurat în perioada 20-29 iulie, la Hanoi, au participat 291 de concurenți din 77 de țări. Potrivit Ministerului Educației, rezultatul echipei României este unul dintre cele mai bune pe echipe,« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări ( 11 Martie 2020 )

  Alertă la Sibiu, după ce un avion cu 90 de persoane din zona roșie a Germaniei, mai exact din Stuttgart, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu! Persoanele aflate la bord au fost verificate, iar echipele medicale...

 • Cei șase români de pe nava Diamond Princess au fost repatriați ( 22 Februarie 2020 )

  Cei șase cetățeni români de pe nava Diamond Princess, care au cerut să fie repatriați, au fost aduși în țară, în această dimineață, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Reprezentanții Ministerului...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2