Date companie
 
 
 
 

Olimpicii români la chimie, medaliați în Vietnam

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : aur, chimie, romani, argint, olimpici, medalii, hanoi, vietnam
 

Performanță internațională pentru olimpicii români la chimie! O medalie de aur și trei medalii de argint au obținut elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie desfășurată la Hanoi, în Vietnam. Medalia de aur a fost câștigată de Maria Andreea Filip, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

MARIA ANDREEA FILIP, olimpică ”A fost foarte obositor și drumul și concursul în sine, schimbul fusului orar dar totul trece e o bucurie foarte mare să vezi că munca ta a dat rod și ai reușit să obții ceva.”

Medaliile de argint au fost obținute de Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Sfântul Sava, din București și Bogdan Ștefan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din București.

DUMITRU CĂLUGĂRU, olimpic ”În primul rând este un sentiment de mândrie pentru că știi că ai realizat ceva, știi că ai realizat ceva pentru țară, pentru oamenii care au crezut până la urmă în tine și e un sentiment plăcut.”

VLAD MIHAI MANDRIC, olimpic "Este o bucurie, o bucurie foarte mare că am reușit să aducem acasă o medalie de argint.”

BOGDAN ȘTEFAN IVAN, olimpic ”Sunt foarte fericit și doresc să mulțumesc absolut tuturor celor care ne-au susținut.”

DANIELA BOGDAN, profesor coordonator, lot național ”Sunt copii care absorb foarte foarte multe informații, care o fac din pasiune, fac uneori și sacrificii și nu puține și de aceea au și rezultatele pe care le au.”

NATALIA MANOLESCU, reporter ”Succesul olimpicilor români din Vietnam vine după cel înregistrat în luna mai, când lotul național de chimie a câștigat 7 medalii, dintre care 5 de aur, 1 de argint și una de bronz, dar și locul I pe echipe la Olimpiada Internațională de Chimie "D. Mendeleev" care s-a desfășurat la Moscova.”

La cea de-a 46-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, care s-a desfășurat în perioada 20-29 iulie, la Hanoi, au participat 291 de concurenți din 77 de țări. Potrivit Ministerului Educației, rezultatul echipei României este unul dintre cele mai bune pe echipe,« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Medaliații cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului s-au întors acasă ( 5 Septembrie 2019 )

  Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 • Talentații elevi de la Școala nr. 59 din București, la Sala Dalles ( 11 Iunie 2019 )

  Regal teatral pregătit de elevii Școlii Gimnaziale 59 "Dimitrie Sturdza" din Sectorul 6 al Capitalei, dar și demonstrații de gimnastică și spectacol de dansuri maghiare și rusești. Totul în onoarea olimpicilor școlii din Sectorul 6 al Capitalei...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2