Date companie
 
 
 
 

Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute pe plan internațional

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, scoli, premiere, politehnica, olimpici, festivitate
 

Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale pe discipline școlare. Festivitatea de premiere a avut loc în noua Aulă a Universității Politehnice din București. Au fost recompensați olimpicii care au obținut 255 de distincții, dintre care 61 de medalii de aur și premii I, 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III și 39 de mențiuni. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educației Naționale a depășit 2.900.000 lei.

MATEI VLĂSCAN, elev olimpic ”Am lucrat toată clasa a VIII a, m-am pregătit consecvent, am dat etapa județeană la care am ieșit primul, apoi am fost la națională, la lotul de argint unde am dat un baraj și am fost selectați 6. Este primul premiu pe care îl primești? La olimpiada internațională, da.”

EVA SAVIN, elevă olimpică ”Am fost la olimpiada de științe pentru juniori de anul acesta și am luat argint. Este primul pe care îl primești? Ți s-a părut greu? Nu neapărat, când mi-am dat seama cum să învăț, cum poate deveni mai ușor.”

FLORIAN CHIRIAC, elev olimpic ”A fost o experiență complet nouă pentru mine, pentru că este prima olimpiadă internațională la care am participat. Pot spune că mi-a plăcut enorm de mult.”

Cadrele didactice care i-au pregătit pe olimpici, precum și școlile din care provin laureații, au fost, de asemenea, recompensate.

LAURA MIRON, profesor de limba română ”Am crescut împreună cu Alice, în sensul că am descoperit împreună cu ea talentul pe care îl are, pasiunea pentru lectură, imaginația, dorința de a se depăși, de a da tot ceea ce este mai bun și în același timp de a descoperi frumusețea lecturii.”

TAMIO VESA NAKAJIMA, profesor îndrumător ”Sunt student la Oxford în anul II și în clasa a XII a am luat aur la internațională la info și în a XI, argint la balcaniada de informatică. Încerc să o pregătesc pe Alexa, cum cred că m-ar fi ajutat pe mine să știu la olimpiade și cu tot ce am învățat atunci.”

Valoarea premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele și concursurile internaționale s-a încadrat între peste 12.500 de lei pentru premiul I și 2.550 de lei pentru mențiune. Fiecare profesor care a pregătit olimpicii, a fost onorat cu un premiu în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii îndrumați. Școlile care au fost premiate vor folosi banii pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sancțiuni aspre în cazul agresării profesorilor, într-un proiect de lege adoptat de Senat ( 4 Februarie 2020 )

  Sancțiuni mai dure pentru agresarea profesorilor! Asta prevede un proiect de lege adoptat de Senat. Potrivit documentului, profesorii și directorii din învățământul preuniversitar beneficiază de protectia acordată persoanelor...

 • Școli și grădinițe închise din cauza gripei ( 21 Ianuarie 2020 )

  Școlile și grădinițele din București, afectate de creșterea numărului îmbolnăvirilor de gripă! În nouă școli și grădinițe au fost suspendate cursurile unor clase, pentru trei zile, începând de astăzi, în scopul prevenirii...

 • Sate fără școli ( 2 Septembrie 2019 )

  Șantier în lucru la două școli din jud. Iași, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor! În localitatea Humosu, din comuna Sirețel, școala este în reabilitare, încă din luna iule, dar lucrările nu se pot finaliza, deoarece banii necesari nu se pot vira în contul constructorului. Și asta din cauză că bugetul comunei nu a fost adoptat, pe fondul neînțelegerilor dintre primar și Consiliul Local

 • Au început înscrierile la Politehnică. Ofertele facultăților și condițiile de admitere ( 16 Iulie 2019 )

  Politehnica își așteaptă viitorii stundenți! În condițiile în care elevii au aflat rezultatele la Bacalaureat săptămâna trecută, facultatile și-au deschis porțile pentru a-i primi.

 • Talentații elevi de la Școala nr. 59 din București, la Sala Dalles ( 11 Iunie 2019 )

  Regal teatral pregătit de elevii Școlii Gimnaziale 59 "Dimitrie Sturdza" din Sectorul 6 al Capitalei, dar și demonstrații de gimnastică și spectacol de dansuri maghiare și rusești. Totul în onoarea olimpicilor școlii din Sectorul 6 al Capitalei...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2