Date companie
 
 
 
 

Omagiu lui Ion Caramitru

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Denumirea Salii Mari Teatru
 

Moment emoționant la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București! Sala Mare a teatrului a primit numele lui Ion Caramitru, în memoria marelui actor care ne-a părăsit la începutul acestei luni. La eveniment au participat premierul Florin Cîțu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, membri ai familiei Caramitru și reprezentanți ai sectorului cultural.

FLORIN CÎȚU, premierul României

"Știu că redenumirea Sălii Mari a Teatrului Național din București în Sala Ion Caramitru este un gest mic, dar este un simbol prin care noi ne arătăm recunoștința pentru ce a făcut Ion Caramitru în activitatea sa culturală. De acum, piesele jucate în această sala a Teatrului Național vor avea o însemnătate aparte și, astfel, moștenirea lăsată de domnia sa nu se va pierde niciodată."

BOGDAN GHEORGHIU, ministrul Culturii

"Este un privilegiu să mă aflu aici, alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru, în fața instituției fanion pentru teatrul românesc și să fiu parte a unui gest de normalitate. Redenumirea Sălii Mari a Teatrului Național București în ”Sala Ion Caramitru” este modul prin care ne asigurăm astăzi că mostenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generațiile viitoare."

Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat de aproximativ o lună. Interpret al unor roluri memorabile în teatru și film, Ion Caramitru a fost director al Teatrului Național București și președinte al Uniunii Teatrale din România, iar în perioada 1996-2000 a fost ministru al Culturii.


Omagiu lui Ion Caramitru

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2