Date companie
 
 
 
 

Omul care a împlinit un secol de viață, trăit în cumpătare, cinste și muncă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mehedinti, viata, militar, munca, sarbatorit, cetatean, onoare, gheorghe, cumpatare, centenar, stefan, titlul, breznita, ocol, veterani, cinste
 

A traversat trei regimuri, a luptat în război și a muncit zi de zi, întreaga viață! Vorbim despre cel mai vârstnic locuitor din localitatea Breznița de Ocol, județul Mehedinți. Gheorghe Ștefan a împlinit 100 de ani, și, cu ocazia centenarului, a fost sărbătorit de familie, autorități și reprezentanții Asociației Veteranilor de Război. În semn de cinstire, omului, considerat de toți cei care-l cunosc, drept un model de viață pentru tineri, i-a fost acordat titlul de cetățean de onoare al comunei.

AMBIANȚĂ "- Hai, la multi ani ! Să trăiești!"

Dacă, pentru mulți, 100 de ani de viață înseamnă o povară, bătrânul din Breznița de Ocol îi contrazice. El are grijă de gospodărie și chiar de grădină.

GHEORGHE ȘTEFAN, sărbătorit "Cand m-am eliberat, am fost secretar la primărie, după aceea agent de percepție, perceptor, inspector financiar. Făceam impunere la doctor, la cizmar, la toți meseriașii, verificam negustorii. În viața mea am fost... Făceam depozitul la vin, însă eu n-am băut"

La sărbătorirea centenarului, i-au fost alături fiul, nepoții și strănepoții, dar și primarul comunei și reprezentanții Centrului Militar Mehedinți și ai Asociației Veteranilor de Război. Fiecare a adus câte ceva: tort, șampanie, flori, dar și medalii pentru sărbătorit! Momentul culminant a fost acela în care Gheorghe Ștefan a primit titlul de cetățean de onoare din partea Consiliului Local Breznița de Ocol.

AMBIANȚĂ "Din partea primăriei îți oferim o diplomă de cetățean de onoare al comunei și îți urăm multă, multă sănătate!"

AMBIANȚĂ "Sunteți un model de viață și vă asigurăm de toată prețuirea și tot respectul nostru."

IONEL ȘTEFAN, fiul sărbătoritului "A fost în război! Cred că, aici, a fost unul din cele mai grele puncte ale dumnealui. A avut noroc, s-a intors nevătămat, deci este, totuși, un lucru deosebit."

La împlinirea centenarului, Gheorghe Ștefan a spus că secretul longevității sale constă în cumpătarea în toate și cinstea. Fiul său este convins că, pe lângă acestea, munca susținuță a menținut vigoarea tatălui său.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2