Date companie
 
 
 
 

Omul care a împlinit un secol de viață, trăit în cumpătare, cinste și muncă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mehedinti, viata, militar, munca, sarbatorit, cetatean, onoare, gheorghe, cumpatare, centenar, stefan, titlul, breznita, ocol, veterani, cinste
 

A traversat trei regimuri, a luptat în război și a muncit zi de zi, întreaga viață! Vorbim despre cel mai vârstnic locuitor din localitatea Breznița de Ocol, județul Mehedinți. Gheorghe Ștefan a împlinit 100 de ani, și, cu ocazia centenarului, a fost sărbătorit de familie, autorități și reprezentanții Asociației Veteranilor de Război. În semn de cinstire, omului, considerat de toți cei care-l cunosc, drept un model de viață pentru tineri, i-a fost acordat titlul de cetățean de onoare al comunei.

AMBIANȚĂ "- Hai, la multi ani ! Să trăiești!"

Dacă, pentru mulți, 100 de ani de viață înseamnă o povară, bătrânul din Breznița de Ocol îi contrazice. El are grijă de gospodărie și chiar de grădină.

GHEORGHE ȘTEFAN, sărbătorit "Cand m-am eliberat, am fost secretar la primărie, după aceea agent de percepție, perceptor, inspector financiar. Făceam impunere la doctor, la cizmar, la toți meseriașii, verificam negustorii. În viața mea am fost... Făceam depozitul la vin, însă eu n-am băut"

La sărbătorirea centenarului, i-au fost alături fiul, nepoții și strănepoții, dar și primarul comunei și reprezentanții Centrului Militar Mehedinți și ai Asociației Veteranilor de Război. Fiecare a adus câte ceva: tort, șampanie, flori, dar și medalii pentru sărbătorit! Momentul culminant a fost acela în care Gheorghe Ștefan a primit titlul de cetățean de onoare din partea Consiliului Local Breznița de Ocol.

AMBIANȚĂ "Din partea primăriei îți oferim o diplomă de cetățean de onoare al comunei și îți urăm multă, multă sănătate!"

AMBIANȚĂ "Sunteți un model de viață și vă asigurăm de toată prețuirea și tot respectul nostru."

IONEL ȘTEFAN, fiul sărbătoritului "A fost în război! Cred că, aici, a fost unul din cele mai grele puncte ale dumnealui. A avut noroc, s-a intors nevătămat, deci este, totuși, un lucru deosebit."

La împlinirea centenarului, Gheorghe Ștefan a spus că secretul longevității sale constă în cumpătarea în toate și cinstea. Fiul său este convins că, pe lângă acestea, munca susținuță a menținut vigoarea tatălui său.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 • În pregătire, OUG care prevede închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili ( 9 August 2019 )

  Ordonanță de urgență care să prevadă inchisoare pe viață! Asta pregătește Guvernul României, după ce cazul de la Caracal a scos la iveală șubrezenia sistemului și faptul că legile blânde favorizează infracționalitatea.

 • Muncitor în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el ( 18 Iulie 2019 )

  Accident de muncă, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Un muncitor este în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el. Potrivit martorilor, nenorocirea s-a produs în momentul în care s-a deschis întâmplător...

 • Bilanț dramatic, al accidentelor mortale pe munte ( 17 Iulie 2019 )

  Bilanț alarmant, prezentat de salvamontiști! Potrivit datelor făcute publice de salvatorii muntelui, în luna iunie au fost înregistrate 15 decese, un număr îngrijorător de mare de persoane decedate în urma accidentelor suferite pe munte.

 • Mineri răniți, la Cariera Roșiuța ( 17 Iulie 2019 )

  Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia! Doi mineri, de 52, respectiv 42 de ani, șef de echipă și lăcătuș mecanic, au fost răniți în urma unui accident de muncă produs la Cariera minieră Roșiuța. Potrivit Inspectoratului...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2