Date companie
 
 
 
 

Omul de afaceri Aurel Fãțilã nu e de acord cu extrădarea sa în S.U.A.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : judecatori, curtea, apel, aurel, suprema, sua, fratila, extradarea
 

Omul de afaceri Aurel Frațilã, acuzat de spãlare de bani și conspirație la încãlcarea embargoului SUA fațã de Iran, nu vrea sã fie extrãdat. El fãcut recurs la Curtea Supremã împotriva deciziei Curții de Apel, care a dat curs solicitãrii autoritãților americane. Frãțilã a fost arestat preventiv, în urmã cu o sãptãmânã.

VICTOR ENESCU, avocat "Existã o autoritate judiciarã dintr-un alt stat, respectiv din Thailanda care a spus cã cetãțeanul român și cetãțeanul iranian ar putea sã rãspundã pentru o infracțiune militarã și politicã."

Procurorii americani îl acuzã pe Aurel Frãțilã cã achiziționa din SUA piese pentru aeronave militare, pentru a le vinde, apoi, în Iran. Conform anchetatorilor, pentru afacere, românul a apelat la un american care lucra pentru Departamentul de Securitate Naționalã al SUA și care era, de fapt, agent al serviciilor secrete. Anchetatorii au identificat și o tranzacție financiarã în valoare de 70 de mii de euro, pentru cumpãrarea pieselor. Pus în fața probelor, Aurel Frățilă se teme că în Statele Unite nu va beneficia de un proces corect.

VICTOR ENESCU, avocat "Existã premizele cã nu va avea un proces echitabil pentru cã probele administrate în Statele Unite sunt nule din perspectiva legislației europene și naționale. Acele infracțiuni, de fapt gândurile pe care le-a avut în legãturã cu statul american, au fost realizate prin provocare de cãtre agenți ai statului american. "

AMBIANȚÃ FRÃTILA "- De ce vã vor americanii? - Avocatul meu a dat un comunicat. Este un proces politic și militar."

Principalul partener de afaceri al lui Aurel Frãțilã era un general de aviație iranian. Acesta a fost arestat în Thailanda. Aurel Frãțilã a studiat la Secția Aeronave a Academiei Tehnice Militare, din București. Dupã absolvire, în 1996, a fost repartizat la o escadrilã de aviație a Forțelor Aeriene, dar a fost trecut în rezervã dupã mai puțin de o lunã. Frãțilã este mai cunoscut în lumea mondenã, datorita relației cu Bianca Brad.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2