Date companie
 
 
 
 

OPC ar putea interzice unei banci sa acorde credite

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, ilegal, mehedinti, banca, protectia, consumatorilor, comision, interzica
 

În Mehedinti, Protectia Consumatorului vrea sã interzicã unei bãnci sã mai acorde credite! Si asta din cauza faptului ca unitatea bancarã a refuzat sã restituie comisionul de risc, considerat ilegal de noua legislatie în domeniu.

VELERIU NECHIFOR reclamant "Un comision de urmãrire riscuri, comision de administrare,..., cu totul se ridicã la 325 de euro rata pe lunã. (...) Din 2006 si pânã acum am 2.700 de euro numai comisionul de urmãrire riscuri."

Bãrbatul spune cã a încercat sã îsi renegocieze rata.

VELERIU NECHIFOR reclamant "Vreau sã vã spun cã m-au sechestrat în bancã. Au apãsat buton de panicã! Probabil eram vreun jefuitor sau vreun hot la drumul mare. Din pãcate, hot la drumul mare era banca! (...) Sunt cãmãtari cu acte în regulã!"

Comisarii de la Protectia Consumatorului cer acum suspendarea activitãtaii de creditare a filialei bancare în cauzã.

IONUT SIBINESCU comisar-sef CJPC Mehedinti "A fost sanctionatã cu amendã de un miliard, 100.000 de Ron, si s-a propus suspendarea activitãtii!"

Banca refuzã sã se supunã deciziei. Sunt si bãnci care, în urma somatiilor primite, au început sã returneze comisioanele încasate ilegal.

IONUT SIBINESCU comisar-sef CJPC Mehedinti "Banca începe sã punã în aplicare mãsurile pe care le-am dat noi prin procesul verbal de constatare a contraventiei. (...) Am primit deja de la dânsii extrase de cont prin care au început sã restituie comisioanele de risc ale consumatorilor."

În Mehedinti, nouã unitãti bancare au fost amendate cu 400.000 de lei. Peste 300 de clienti din judet se judecã in prezent cu bãncile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2