Date companie
 
 
 
 

Operațiune de salvare a unui bărbat căzut în apele Râului Doamnei, lângă Pitești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, pompieri, medici, pitesti, politisti, salvare, barbat, gheata, ajutor, raul, telefon, operatiune, doamnei
 

Operațiune de salvare contracronometru, pe Râul Doamnei, lângă Pitești! Pompierii, medicii de la S.M.U.R.D. și de la Serviciul de Ambulanță, polițiștii și jandarmii au fost mobilizați pentru salvarea unui om căzut în Râul Doamnei. Bărbatul a ajuns în apa râului după ce s-a aventurat să traverseze pe gheața formată la suprafața apei, în urma gerului din ultimele zile. Gheața era, însă, subțire și a cedat sub greutatea omului. Ajuns în apa rece, bărbatul a mai găsit, totuși, putere să sune la 112, să facă semne cu lumina emisă de telefonul mobil, pentru a fi reperat de salvatori și să strige disperat după ajutor.

AMBIANȚĂ "Am văzut o lumină. Cred că cu telefonul lumina! Te duci spre limbă și acolo trebuie să fie. Se pare că individul se găsește pe mijlocul lacului. Nu putem pătrunde pe luciul apei."

Echipajele de salvare l-au căutat inițial pe bărbat în albia Râului Argeș, însă și-au dat seama că strigătele disperate veneau de pe Râul Doamnei. Pentru depistarea lui au folosit și o cameră cu termoviziune.

AMBIANȚĂ "Detectează diferența de temperatură. Ei sunt acolo, se vede."

O oră a durat operațiunea de salvare. În momentul în care a fost adus la mal, bărbatul era în șoc hipotermic. Înainte de a fi transportat la spital, acesta a primit îngrijiri medicale la fața locului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2