Date companie
 
 
 
 

Opt copii și doi adulți, transportați de urgență la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, suceava, copii, intoxicati, adulti, ciuperci
 

Vacanța la bunici s-a transformat într-un coșmar, pentru opt copii aflați în localitatea suceveană Doroteia. Micuții și doi adulți au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Suceava, după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Printre copiii, cu vârste între un an și 13 ani, se află și doi minori din Anglia. Cu toții au mâncat tocăniță de hribi la o localnică, dar după jumătate de oră, au început să se simtă rău.

VOX cu bunica "- Ei au venit acasă și au mâncat ciuperci, dar nu la mine, la cineva. Ei s-au jucat acolo, copiii, și au mâncat ciuperci, hribi și vinete. Imediat, după jumătate de oră, au început să vomite. - Dar de unde erau ciupercile? - Din pădure. Eu i-am văzut că erau hribi și vinețele."

Doi dintre copii, aflați în stare mai gravă, au fost transferați la o clinică din Iași.

DAN TEODOROVICI, medic, U.P.U. Spitalul Județean Suceava "- Au ajuns 10 pacienți cu intoxicație cu ciuperci. Opt copii și doi adulți, stabili hemodinamic, cu greață și vărsături."

Copiii vor rămâne internați câteva zile, sub supraveghere medicală. Potrivit datelor statistice ale Ministerului Sănătății, una din trei persoane care mănâncă ciuperci otrăvitoare nu mai poate fi salvată de medici. Medicii recomandă să se evite consumul ciupercilor culese la întâmplare din pădure sau al celor vândute pe marginea drumului. În cazul în care, după consumul de ciuperci, apar fenomene precum vărsături, grețuri, dureri abdominale sau balonări, se recomandă prezentarea imediată la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2