Date companie
 
 
 
 

Optometria din cadrul UPB, specializare de top

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, liceu, absolventi, politehnica, inscrieri, universitate, facultate, mecanica, inginerie, mecatronica, optometria
 

Mii de absolvenți de liceu își aleg, zilele acestea, calea ce o vor urma în carieră. Unii își caută deja joburi, alții se îndreaptă spre învățământul universitar. În ceea ce privește opțiunea de continuare a studiilor, tinerii se îndreaptă spre specializări în ton cu vremurile. Din păcate, tot mai puțini se îndreaptă spre facultăți tehnice. La Universitatea Politehnică din București, holurile au fost mai mult goale în prima zi de înscrieri. Reprezentanții Politehnicii spun că o explicație ar putea fi și faptul că liceenilor nu le-au fost eliberate adeverințele de Bacalureat, pentru a se putea înscrie.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Anul acesta, Politehnica din București scoate la concurs 5.000 de locuri pentru examenul de admitere. Candidații au putut beneficia de un program de pregătire gratuită la principalele materii din care vor susține examenul: Matematică, Informatică și Fizică."

Una dintre specializările de top ale Universității Politehnice București este Optometria, din cadrul Facultății de Iginerie Mecanică și Mecatronică. Este vorba de un domeniu care se ocupă de sănătatea ochilor.

DESPINA DUMINICĂ, conf. dr. ing., Universitatea Politehnică București "Avem gradul de angajare sută la sută în acest domeniu. Inclusiv noi le putem asigura locuri de muncă. Un student care termină aici are șanse foarte mari de angajare."

Tânăra din imagini doar ce a absolvit această specializare. Are însă un loc de muncă încă din anul I.

VOX "Îți poți găsi loc de muncă foarte repede. Este o meserie curată, care impune respect din partea pacienților și foarte multă responsabilitate."

Profesorii spun că facultățile din cadrul Politehnicii le oferă studenților toate condițiile pentru a ajunge buni specialiști. Laboratoare dotate, pregătire asigurată de profesioniști și posibilitatea de a face practică de specialitate încă din anul doi. Toate acestea l-au determinat pe Bogdan, care a terminat un liceu teoretic din Pitești, să aleagă Ingineria Mecanică, la București.

BOGDAN NIȚU, elev "Mi se pare interesantă proiectarea roboților și realizarea traseelor. Am fost ajutat de profesorul meu de meditații. Îmi place că faci Matematică, Fizică."

MIHAI AVRAM, director, Mecatronică, Universitatea Politehnică București "Este un brand. Ai certitudinea că primești o pregătire de calitate. Politehnica e pe primul loc. Ingineria nu poate lipsi din nicio societate avansată!"

Înscrierile la Politehnica din Capitală se încheie sâmbătă, iar luni și marți vor avea loc examenele de admitere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Furt de reptile, la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca ( 17 Februarie 2020 )

  Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a furat mai multe reptile dintr-o expoziție din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a profitat de lucrările de modernizare care...

 • Ceartă pe garduri ( 11 Februarie 2020 )

  Gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulație a mașinilor, în București, motiv de ceartă între premierul desemnat Ludovic Orban și primarul general al Capitalei! 

 • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2