Date companie
 
 
 
 

Orădeanul Alex Debelka, printre cei mai apreciați magicieni din lume

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oradea, student, medicina, alex, debelka, magician, iluszionist
 

Considerată de mulți a doua cea mai veche meserie din lume, magia există din cele mai vechi timpuri. O fascinație, de mii de ani, pentru oameni de pe toată planeta. Orădeanul Alex Debelka, are 20 de ani și este student în primul an la Facultatea de Medicină, dar este și unul dintre cei mai cei mai apreciați iluzioniști din lume. De aproape 4 ani a decis să aprofundeze domeniul magiei, prin urmare studiază și se documentează temeinic.

ALEX DEBELKA, magician „Eu am fost într-o librărie din Germania, în timp ce am fost într-un schimb de experiență și am văzut un pachet de cărți. Un pachet de cărți folosit de magicieni. Nu știam exact ce este magia sau cu ce se ocupă, nu prea am văzut numere de magie înainte, dar mi-a plăcut ideea. Așa că am căutat pe YouTube.”

Nu oricine poate să stăpânească arta magiei, ai nevoie de anumite abilități ca să lași lumea mută de uimire, dar în primul rând trebuie să-ți placă.

ALEX DEBELKA, magician „Trebuie să ai o pasiune foarte mare. Eu stăteam zile întrezi, continuu, dormeam 2-3 ore pe noapte, doar pentru că știam că vreau să fac acest lucru și venea un concurs sau aveam un spectacol și trebuia să lucrez. Deci, trebuie o pasiune, și când ai o pasiune nici nu simți că lucrezi atât de mult și tot faci, tot vrei să faci.

Strădania de a înțelege și însuși tainele magiei, a fost răsplătită anul acesta prin nominalizarea lui Alex în Top 100 magicieni ai lumii, în urma celui mare mare concurs online din domeniu, jurizat de cei mai importanți iluzioniști de pe planetă.

ALEX DEBELKA, magician „Am participat la cel mai mare concurs online de până acum. Se cheamă Cyber Magic Superstar. A fost unul dintre cei mai mari magicieni din lume și juriului. Am ajuns în Top 100.” 

A făcut și muncă de voluntariat, îmbrăcat în clovn, a adus zâmbetul pe buze copiilor internați la spital.

ALEX DEBELKA, magician „Considerând că zâmbetul este un medicament foarte bun, am fost medic clovn, am mers la spitalul de copii și am făcut numere de magie copiilor bolnavi. Este un moment în care vezi copilul foarte trist, într-un mediau de spital foarte trist și după ce te joci, toată ziua este vesel.”

Cărțile de joc parcă îi sunt legate cu un fir invizibil de mâini. De departe, însă, numărul de magie cel mai reușit al lui Alex este uimirea care se citește pe fețele celor care îi urmăresc numerele. Primii săi spectatori sunt, însă, părinții.

EDWARD DEBELKA, tatăl magicianului „- Când am auzit că se ocupă cu magia, eu sincer, nu am luat în serios. Am zis, bine, fă, nu e nicio problemă. - Cum ați reacționat când ați văzut primul truc de magie? - Surprins, cum a putut să facă acest lucru! Eu am zis tot timpul că mie să nu-mi arăți cum faci, eu vreau să fiu uimit de fiecare dată când faci ceva nou pentru noi. Eu vreau să fiu uimit și surprins de fiecare dată, când văd așa ceva.” 

Când are timp Alex lucrează de zor la o platformă educațională online unde elevii și studenții vor putea să acceseze o serie de materiale gratuite cu privire la design-ul grafic , IT, acordarea primului ajutor sau chiar și din domeniul magiei.

ALEX DEBELKA, magician „O primă sursă de inspirație pentru această platformă a fost faptul că am fost acceptat la Harvard în niște cursuri. Eu am continuat pe cursul de biochimie și am văzut metodele de interacționare prin mediul online, cu studenții și elevii. Un alt aspect a fost dorința mea de a aduce acest lucru și în România, pentru elevii din România și pentru cei care nu au posibilitatea să meargă la ore în particular, să-i ajut într-un fel, să aducem ce-i bun din afară, în România.” « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2