Date companie
 
 
 
 

Orădenii au protestat pașnic față de restricțiile impuse de autorități

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, oradea, restrictii
 

După mai bine de 4 ani, orădenii au ieșit din nou în stradă, pentru a protesta, de data asta, față de restricțiile impuse în condițiile escaladării numărului de infectări cu SARS CoV-2. Peste 500 de persoane s-au adunat, inițial, în Piața Unirii, unde au intonat imnul României, au scandat lozinci și au cerut demisia oficialilor considerați responsabili de situația în care a ajuns populația în pandemie. După aproximativ o oră, protestatarii au pornit într-un marș prin Oradea, iar, aproape de miezul nopții, au revenit în Piața Unirii.

HORIA, protestatar „Noi suntem închiși în case, în timp ce președintele țării merge la schi, guvernanții își fac toate afacerile. Afacerile noastre sunt distruse, eu de exemplu sunt în situația în care nu pot să lucrez în domeniul meu de activitate, normal că sunt indignat.” 

ADRIANA, protestatară „Intrăm în casă mult mai devreme, tind să cred că nu vin hoardele de covizi după ora 20. Suntem afectați psihic și probabil că asta se urmărește, inducerea fricii, a panicii, după care e manipulare. Și așa se distruge absolut tot și ne distruge și pe noi, copiii și bătrânii, ei sunt cei mai afectați.” 

ALEXANDRU LUNGU, luptător „-Am venit pentru că am 3 copii și vreau să crească și să trăiască în libertate, să facă școală, să facă sport, să ducă viața pe care am avut-o eu. - S-au închis și sălile de sport. - Da, din păcate da. De ce oare? întreb și eu. Că își formează imunitatea, face bine sportul, de aia? Nu înțeleg rostul, nu am auzit în viața mea în sala de sport, pe nimeni să se fi îmbolnăvit.” 

HORIA, protestatar „Este tendința ateistă a celor de la USR, care vor să ne închidă în case de Paște, din nou, al doilea Paște consecutiv, după ce ne-au distrus și celălalt Paște, ne-au distrus și Crăciunul, ne-au distrus toate sărbătorile, ei neavând credință.” 

Potrivit Jandarmeriei Bihor, protestul, la care au participat peste 2.000 de persoane, s-a desfîșurat pașnic. O acțiune similiară este programată și în această seară, începând cu ora 20:00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2