Date companie
 
 
 
 

Ordinul M.S. privind testarea antigen în farmacii, aprobat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rapid, test, farmacii, ministerul, sanatatii, ordin, antigen
 

Ministerul Sănătății a aprobat ordinul privind testare în farmacii cu teste antigen rapide, în scopul depistării coronavirusului. Potrivit prevederilor, farmacia poate poate opta pentru desfășurarea activității de testare în baza unui aviz emis de direcțiile de sănătate publică, iar angajații vor fi instruiți gratuit de Colegiul Farmaciștilor din România. În urma testării, farmacia va emite un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei în cauză. Toate rezultatele, precum și situația stocurilor, trebuie comunicare direcțiilor de sănătate publică.

FLORINA ILICEA, reporter „Zona de testare din farmacie va fi clar delimitată de cea a clienților, prin marcaje ori paravane. De asemenea, farmaciștii care se vor ocupa de testări vor purta obligatoriu un echipament corespunzător, format din mască chirurgicală, vizieră sau ochelari de protecție, mănși de examinare de unică folosință și halat de unică folosintă.” 

VOX „Ar fi foarte bine, să ne testeze și fetele din farmacie.”

VOX „Ar fi o soluție, că poate multă lume nu are bani să umble pe drumuri.” 

Vestea nu îi încântă, însă, deloc pe farmaciști, care spun că le va fi foarte greu să se împartă între vânzarea medicamentelor și testări. Mai mult, că nu au pregătirea necesară pentru a face astfel de testări. Acesta nu este, însă, un argument, deoarece personalul va fi instruit gratuit de Colegiul Farmaciștilor din România, care salută emiterea ordinului privind testarea antigen în farmacii.

prin telefon: ANCA CRUPARIU, purtător de cuvânt Colegiul Farmaciștilor din România „Prima etapă este cea de instruire a personalului, care va fi printr-un protocol de colaborare între Colegiul Farmaciștilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști.” 

Avizul care le va permite farmaciștilor să desfășoare activități de testare este valabil timp de 6 luni, existând posibilitatea de prelungiri succesive, pentru aceeași perioadă. Ordinul mai prevede interzicerea comercializării testelor antigen rapide primite de la Ministerul Sănătății.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2