Date companie
 
 
 
 

Ordonanța Militară 8, în vigoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, ordonanta, ministrul, interne, restrictii, afaceri, vela, 8
 

Noi măsuri luate pe fondul stării de urgență! A fost interzis exportul de cereale, de zahăr și de ulei, conform celei de-a opta ordonanțe militare semnate de ministrul de Interne, Marcel Vela. De asemenea, a fost interzisă încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private. Alte măsuri vizează piețele.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Piețele agro alimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol si evident cu obligația respectării măsurilor împotriva răspândirii COVID 19. Unitățile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență. O prevedere extrem de importantă. Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse: grâu, orz, ovăz, porumb, soia, faină, ulei de semințe, zahăr, biscuiți, turte, tot ceea ce ține de panificație.”

A fost autorizată deplasarea în afara locuinței ]n anumite situații și pentru anumite persoane. Între acestea se numără cei care vor să achiziționeze autovehicule sau să-și repare mașina.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Este permisă circulația în afara locuinței sau gospodăriei a titularilor autorizaților și permiselor de pescuit comercial pe Dunăre, pe apele interioare și pe Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură precum și pentru valorificare și comercializarea produselor. Este permisă circulația în afara locuinței a apicultorilor spre și dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei.”

Totodată, a fost prelungită interdicția referitoare la zborurile pe relația Spania pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Pentru a evita în viitor ceea ce am văzut cu toții la aeroportul din Cluj, începând de astăzi, autoritățile competente din România cum ar fi Ministerul Transportului sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. Prin acest articol, competența totală pentru decizia de aterizare, decolare intră în competența deciziei Ministerului Transporturilor.”

Ordonanța Militară nr. 8 impune montarea de dispozitive de dezinfectare în blocuri și dezinfectarea lifturilor și a casei scărilor. Ministrul de Interne le-a mulțumit celor care rămân acasă și își protejează familia. Totodată, Marcel Vela le-a cerut românilor din diaspora să rămână acolo sunt și să îi iubească pe cei dragi de la distanță și le-a reamintit că, în cazul în care vor veni în țară, vor petrece Paștele în carantină sau autoizolare.


Ordonanța Militară 8, în vigoare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un locuitor din Chiajna critică ironic măsura carantinării ( 23 Noiembrie 2020 )

  Carantinarea localităților de lângă capitală a stârnit indignarea locuitorilor, care o consideră o măsură fără rost. Oamenii spun că o astfel de măsură încurcă și mai mult viața de zi cu zi, fără a avea...

 • Restricții în localitățile din jurul Capitalei, aflate în carantină ( 22 Noiembrie 2020 )

  Capitala a devenit o insulă în mijlocul zonei carantinate. 11 localități din județul Ilfov au intrat în carantină. Nicio persoană nu mai are voie să intre sau să iasă din localitățile respective fără un motiv întemeiat.

 • „Z-Friday”, oferta M.A.I. pentru interlopi ( 14 Noiembrie 2020 )

  Și polițiștii au umor! Dovadă este "Z-Friday", oferta specială a Ministerul Afacerilor Interne cu ocazia Black Friday. Într-un mesaj postat pe pagina de facebook a instituției, M.A.I. anunță, în glumă, dar cu subînteles, superoferta...

 • România, în carantină parțială ( 9 Noiembrie 2020 )

  De astăzi, timp de 30 de zile, România se află în carantină parțială, după ce Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern, care stabilesc o serie de restrictii la nivel national, au fost publicate în Monitorul Oficial! Astfel...

 • Restricții prelungite ( 2 Noiembrie 2020 )

  Restricțiile actuale din Capitală se mențin! Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București s-a reunit în această dimineață pentru a stabili măsurile pentru următoarele două săptămâni. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2