Date companie
 
 
 
 

Ordonanța Militară 8, în vigoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, ordonanta, ministrul, interne, restrictii, afaceri, vela, 8
 

Noi măsuri luate pe fondul stării de urgență! A fost interzis exportul de cereale, de zahăr și de ulei, conform celei de-a opta ordonanțe militare semnate de ministrul de Interne, Marcel Vela. De asemenea, a fost interzisă încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private. Alte măsuri vizează piețele.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Piețele agro alimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol si evident cu obligația respectării măsurilor împotriva răspândirii COVID 19. Unitățile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență. O prevedere extrem de importantă. Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse: grâu, orz, ovăz, porumb, soia, faină, ulei de semințe, zahăr, biscuiți, turte, tot ceea ce ține de panificație.”

A fost autorizată deplasarea în afara locuinței ]n anumite situații și pentru anumite persoane. Între acestea se numără cei care vor să achiziționeze autovehicule sau să-și repare mașina.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Este permisă circulația în afara locuinței sau gospodăriei a titularilor autorizaților și permiselor de pescuit comercial pe Dunăre, pe apele interioare și pe Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură precum și pentru valorificare și comercializarea produselor. Este permisă circulația în afara locuinței a apicultorilor spre și dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei.”

Totodată, a fost prelungită interdicția referitoare la zborurile pe relația Spania pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Pentru a evita în viitor ceea ce am văzut cu toții la aeroportul din Cluj, începând de astăzi, autoritățile competente din România cum ar fi Ministerul Transportului sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. Prin acest articol, competența totală pentru decizia de aterizare, decolare intră în competența deciziei Ministerului Transporturilor.”

Ordonanța Militară nr. 8 impune montarea de dispozitive de dezinfectare în blocuri și dezinfectarea lifturilor și a casei scărilor. Ministrul de Interne le-a mulțumit celor care rămân acasă și își protejează familia. Totodată, Marcel Vela le-a cerut românilor din diaspora să rămână acolo sunt și să îi iubească pe cei dragi de la distanță și le-a reamintit că, în cazul în care vor veni în țară, vor petrece Paștele în carantină sau autoizolare.


Ordonanța Militară 8, în vigoare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2