Date companie
 
 
 
 

OTP Bank a cumpărat Millennium Bank cu 30 de milioane de euro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, negocieri, director, radu, milioane, catalin, laszlo, achizitie, millennium, bank, otp, cumparat, ceo, petrea
 

Absorbție în lumea bancară! OTP Bank România, membră a grupului maghiar OTP, a semnat un contract pentru achiziția subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium Bank. Valoarea tranzacției se ridică la 39 de milioane de euro și include atât cumpărarea acțiunilor cât și costurile de integrare.

LASZLO DIOSI, CEO, OTP Bank România "OTP Bank România și OTP Bank Ungaria a semnat astăzi un contract de achiziție cu Millennium Group să preluăm Millennium Bank România. Au fost multe știri despre tranzacție, dar am terminat cu semnarea."

PETREA CĂTĂLIN RADU, director gen. adj., Divizia Piețe Financiare, OTP Bank România "Procesul de integrare care presupune din momentul în care se face semnarea transferului de acțiuni până la integrarea finală să dureze undeva, 1 an de zile."

Negocierile dintre OTP și Millennium au început în luna octombrie a anului trecut. Pentru ca operațiunea să fie încheiată cu succes este nevoie, însă, de aprobare din partea Băncii Naționale a României, Băncii Naționale a Portugaliei, Comisiei Europene și Consiliului Concurenței. Banca preluată ocupa la finele anului trecut poziția 22 în sistemul bancar. În urma tranzacției, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienți, aproape 150 de sucursale și peste 160 de ATM-uri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2