Date companie
 
 
 
 

Ouăle de Paște, mari consumatoare de energie solară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, energie, oua, paste, germania, panouri, fotovoltaice, eon
 

Vopsitul oălor, misiune îndelungată și costisitoare în România! Potrivit datelor publicate de grupul energetic E.ON, pentru a fierbe și vopsi ouăle de Paști, în țara noastră sunt necesare trei zile de energie solară, în timp ce în Germania este suficientă o jumătate de zi. Asta, în condițiile în care îi întrecem pe nemți la consumul de ouă. Din aceste date rezultă că un român consumă, în medie, aproape 270 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care mănâncă, anual, circa 230 de ouă, așa cum rezultă din datele Ministerului German al Alimentelor și Agriculturii. Asta înseamnă mai puțin de un ou pe zi, în ambele cazuri.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Din situația prezentată de E.ON mai rezultă că, pentru a umple coșulețele cu ouăle bine fierte și frumos colorate pentru masa de Paște, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de trei zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decât în Germania, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi””

În timpul sărbătorilor pascale, se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că, în total, în România vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă pe zi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”România reciclează”, o campanie de succes ( 18 Mai 2019 )

  Peste 50 de tone de aparatură electronică și electrocasnică veche și baterii uzate au fost predate pentru reciclare, în prima lună a celei de a treia ediții a campaniei "România Reciclează". Încurajați de sloganul "DEEEgeaba...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Tradiții la Mănăstirea Șag ( 26 Aprilie 2019 )

  O mie de ouă, vopsite cu foi de ceapă roșie la Mănăstirea Șag! Tradiția vopsirii celor aproximativ o mie de ouă este una veche de cel puțin 70 de ani la Mănăstirea Timișeni-Șag, aflată la aproximativ 15 kilometri de Timișoara. 

 • Numărul de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu 58% în ultimii patru ani ( 25 Aprilie 2019 )

  Atenție la vopseaua de ouă! Conține tot mai mulți aditivi și coloranți artificiali. Un studiu realizat de asociația InfoCons în perioada 2015- 2019 pe 59 de mărci de vopsea de ouă relevă că numărul de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu 58% în ultimii patru ani. Studiul mai arată că vopseaua nu mai este atât de eficientă. Cu alte cuvinte, se colorează ouă mai puține cu mai multă vopsea.

 • Scumpirea cărnii la poarta fermei, nejustificată ( 23 Aprilie 2019 )

  Fermierii, contraziși de Ministerul Agriculturii! Potrivit unui comunicat transmis de ministerul condus de Petre Daea, scumpirea cărnii de pasăre și porc nu este justificată de situația din piață.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2