Date companie
 
 
 
 

OUG care prevede plata eșalonată a datoriilor la stat va fi publicată în M.O.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : firme, plata, datorii, fisc, contribuabili, stat, OUG, esalonata
 

Ordonanța de urgență care prevede ca executările silite pentru restanțele fiscale să fie amânate până pe 25 decembrie urmează să fie publicată, posibil marți, în Monitorul Oficial. Asta, după ce, în ultima ședință, Executivul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede posibilitatea eșalonării datoriilor pe care companiile și persoanele fizice le-au acumulat în această perioadă, de la declanșarea stării de urgență până la starea de alertă și prelungirea stării de alertă până în prezent. Din martie și până acum, unele firme au fost scutite de anumite plăți la stat. Ordonanța de urgență ar permite ca firmele care nu au bani pentru a plăti datoriile la stat, să poate apela la o eșalonare la plată simplificată.

FLORIN CÎȚU, ministrul Finanțelor Publice „Ideea este simplă! Companiile au, până pe 15 decembrie, să facă această cerere de reeșalonare pentru anul viitor. Deci, nu este neapărat, nu ne limităm la 25 octombrie pentru luni, dar este bine să o avem aprobată astăzi. "

ALEXANDRA VLAD, reporter „Din martie și până acum, companiile care nu și-au plătit obligațiile către Fisc nu au fost sancționate, nici cu penalități, nici cu executarea silită. Însă, de marți, vor intra în vigoare popririle și execuțiile silite, care erau în curs înainte de aplicarea acestor facilități fiscale.”

IONEL DANCĂ, șef al Cancelariei Prim-Ministrului „Deci, practic, până la 25 decembrie, în continuare contribuabilii au această înlesnire la plata datoriilor către stat, iar după 25 decembrie, sigur, în funcție de cum a depus fiecare declarația fiscală, au posibilitatea unui grafic de eșalonare a datoriilor pe o perioadă de 12 luni. "

Dancă a mai precizat că, pentru perioada 25 octombrie - 25 decembrie, indiferent de momentul în care contribuabilul trimite declarația fiscală către administrația fiscală, nu se percep dobânzi de penalizare pentru zilele de întârziere și nu se fac executări silite. Astfel, contribuabilii au răgazul necesar pentru a depune declarațiile fiscale în funcție de cum consideră ei mai bine și de a solicita un grafic de eșalonare a plății datoriilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2