Date companie
 
 
 
 

Pachetul de servicii de baza din sănătate, acoperit din bani de la buget

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, finantare, ministrul, sanatatii, medicale, servicii, nicolaescu, medical, pachet, rca
 

Ministrul Sănătății pregătește noi surprize în sistemul sanitar! Eugen Nicolăescu se gândește sã schimbe modul de finanțare din sănătate. Potrivit viziunii ministeriale, contribuția la asigurările de sănătate ar putea fi înlocuită cu un RCA medical, pe care să-l achite toatã lumea. S-ar introduce, astfel, o asigurare medicală care ar permite servicii suplimentare pachetului de bazã, desigur, contracost. Referitor la schimbările la care se gândește șeful Sănătății, părerile sunt împărțite.

IULIAN PETRE, vicepreședinte, C.O.P.A.C.S. "Ar fi o greșealã sã se considere cã nu mai plãtim asigurare de sãnãtate, chiar dacã va fi încasatã de stat sub forma unui impozit sau o altã mãsurã de genul ãsta fiscalã."

SORIN PAVELIU, expert medical, S.A.R. "Aceastã anomalie este generatã de faptul cã în general politicul s-a temut sã introducã restricții. Banii pe care îi avem în sãnãtate, în mod evident, nu mai ajung pentru a acoperi întreaga paletã de servicii."

VOX " În condițiile în care omul trebuie sã plãteascã suplimentar niște bani pentru asigurãrile de sãnãtate, nu cred cã va funcționa. Pentru cine va fi greu sã plãteascã? Pentru peste 75% din populație."

IULIAN PETRE, vicepreședinte, C.O.P.A.C.S. "Statul ar trebui din alte fonduri sã contribuie la fel de mult."

SORIN PAVELIU, expert medical, S.A.R. "Noi avem un pachet minimal de servicii, care, în schimb, prevede toate serviciile."

Cel mai anevoios demers pe care trebuie sã îl facã Ministerul Sănătății, anul acesta, îl reprezintã, însã, elaborarea celor douã pachete de servicii medicale, unul de bazã și unul suplimentar, din asigurãri private.

EUGEN NICOLÃESCU, ministrul Sãnãtãții "Eu cred cã noi trebuie sã le introducem pe amândouã concomitent, pentru cã, în acest fel, putem sã avem un nivel de finanțare acceptabil."

Se pare că 2013 va fi anul schimbãrilor radicale în sãnãtate. Printre mãsurile care ar mai putea fi aplicate se numãrã aceea privind achizițiile de medicamente și echipamente medicale de către Ministerul Sãnãtãții. O altă măsură importantă se referă la concentrarea direcțiilor județene de sănătate și a caselor județene de asigurări de sănătate în structuri regionale sau trecerea acestora în subordinea autorităților locale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2