Date companie
 
 
 
 

Pacienți investigați clinic cu aparate vechi din anii '70

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : radiatii, spital, slobozia, sanitare, vechi, medicale, pacienti, aparate, pericol, echipamente, 1976
 

Aparatele medicale vechi pun în pericol viața pacienților! Peste 80 la sută din echipamentele sanitare folosite în Spitalul de Urgență din Slobozia sunt vechi de aproape o jumătate de secol, uzate și ruginite. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că aparatele fac pacienților mai mult rău decât bine prin cantitatea exagerată de radiație pe care o emit.

AMBIANȚĂ "Cam așa să stați! Când am să vă spun eu, să trageți cât mai mult aer în piept. Stați nemișcată, vă rog."

La Secția de Radiologie, medicii fac investigațiile cu un aparat cumpărat în 1976 care, potrivit acestora, este foarte periculos din cauza cantităților mari de radiații pe care le emite.

AMBIANȚĂ: "Și noi ne expunem la radiații. Avem noi dozimetrul ăla, dar de ani de zile... Am 40 de ani, de când lucrez, iar radiațiile astea sunt periculoase."

Fiind foarte veche, aparatura medicală se strică frecvent, așa că medicii sunt nevoiți să se descurce cum pot.

MIRCEA BULAT, medic radiolog, S.J.U. Slobozia "E depășit și fizic și moral. E propus pentru casare, însă Ministerul Sănătății a spus că nu sunt bani, pentru un aparat nou. Piesă de muzeu!"

Probleme nu sunt doar la secția de radiologie. La fel de vechi și uzate sunt și o parte din incubatoarele de la secțiile de neonatologie și pediatrie sau aparatele pe care bolnavii le folosesc pentru recuperarea medicală. Un dispozitiv nou costă 200.000 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2