Date companie
 
 
 
 

Pacienți transportați prin ploaie la Spitalul Județean Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : galati, pacienti
 

Pacienți cu afecțiuni grave sau chiar intubați, transportați cu targa sau căruciorul, prin frig și ploaie! Aceasta este soluția de compromis la Spitalul Județean Galați, unde o lucrare de reabilitare a Unității de Primiri Urgențe le-a creat mari probleme pacienților și cadrelor medicale.

AMBIANȚĂ (bătrână pe targă dusă prin ploaie, zboară celofanul de pe ea.)

În urmă cu doar câteva zile, muncitorii au turnat șapă de ciment pe singura cale de acces dintre Unitatea de Primiri Urgențe și celelalte secții. Până la uscarea cimentului, bolnavii sunt mutați prin parcarea spitalului. Ploaia a agravat situația.

AMBIANȚĂ (pacient pe targă adus prin ploaie)

MIHAELA DEBITA, manager, Spitalul Județean Galați: "Ne-am trezit cu decizia. "N-aveti decât să plătiți dumneavoastră șapa, că eu nu pot să accept să-mi treacă targa sau căruțul pe această șapă de beton turnată. Trebuie să se usuce.” Haideți să nu dramatizăm așa nu am altă cale de acces, nu am pe unde să sparg o ușă să pot să trec cu bolnavul.”

Conducerea spitalului a găsit o soluție, care însă presupune cheltuieli suplimentare. Pentru că nu se putea apela la mașinile Serviciului Județean de Ambulanță, acestea fiind în circuit pentru transportul bolnavilor, spitalul a semnat un contract cu o ambulanță privată pentru a transfera pacienții în stare foarte gravă din garajul SMURD la una dintre intrările spitalului.

AMBIANȚĂ (pacient în scaun cu rotile adus prin ploaie)

Lucrările de modernizare a secției de primiri urgențe - SMURD de la Spitalul Județean Galați durează de doi ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Euthyroxul, cel mai căutat medicament din România ( 11 Mai 2020 )

  Euthyroxul, un medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care costă aproximativ 10 lei, se califică pentru titlul de „cel mai căutat medicament din România”, în perioada pandemiei de coronavirus.

 • Dezastru, în urma celor care au stat în carantină, la Galați ( 2 Mai 2020 )

  Dezastru lăsat în centrele de carantină din Galați, de persoanele care au stat acolo! În fotografiile postate pe rețeaua de socializare de reprezentanții Primăriei Galați se văd spațiile de locuit așa cum erau înainte de a-i găzdui...

 • Noi clarificări privind acordarea serviciilor medicale și a tratamentelor ( 10 Aprilie 2020 )

  Noi lămuriri în cazul ordinului prin care s-a redus activitatea medicală, din cauza pandemiei. După ce în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor, șeful Departamentului pentru...

 • A fost testat primul heliport funcțional al spitalului Universitar din București ( 14 Noiembrie 2019 )

  Primul heliport funcțional al Spitalului Universitar din Capitală a fost testat înainte de a fi deschis. Un elicopter a survolat unitatea spitalicească și s-a apropiat suficient de mult de construcție, pentru a stabili traseul optim de aterizare. Tot cu această ocazie s-a testat și balizajul. Elicopterul nu a atins platforma heliportului, dar a coborât foarte aproape. Testele au durat o oră și jumătate. Piloții au inspectat și cele două culoare de zbor, de zi și de noapte.

 • Polițiștii care nu au ajutat-o pe minora plină de sânge din Galați, anchetați penal ( 20 August 2019 )

  Polițiștii care au preferat să stea în mașină, în loc să intervină în sprijinul minorei pline de sânge din Galați, s-au ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2