Date companie
 
 
 
 

Pacienții cu boli ușoare pun presiune pe camerele de gardă ale spitalelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, urgenta, tratament, garda, ministerul, gratuit, sanatatii, camere, pacienti, consultatie
 

Departamentele de urgență ale spitalelor din România sunt asaltate de pacienți. Anual, peste 3 milioane de români ajung la camera de gardă. Deși problemele de sanatate ale unora dintre ei pot fi tratate de către medicul de familie sau de către un specialist, ei aleg să meargă la urgențe dintr-un motiv foarte simplu: aici tratamentele sunt gratuite!
BOGDAN OPRIȚA, coordonator SMURD București "Un medic vede și 20 de pacienți pe zi, ceea ce este enorm pentru că vorbim de pacienți în stare gravă cu care trebuie să pierzi mult timp până îl stabilizezi sau până termini investigările."

CRISTINA GEORMĂNEANU, medic, U.P.U. Spitalul Județean Craiova "Pacienții de regulă sunt neasigurați. Unii dintre ei au în buzunar chiar biletul de trimitere de la medicul de familie în policlinică, nu s-au programat și atunci singura soluție este să vină la departamentul de urgență."

Toți acești pacienți încarcă nota de plată a unităților de primiri urgențe și pun în pericol viața altor pacienți.

RAED ARAFAT, subsecretar de stat, Ministerul Sănătății "La medici avem o lipsă de personal de 48% din necesarul în UPU."

Ministerul Sănătății s-a gândit la o soluție pentru eficentizarea cheltuielilor.

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății "Vrem să preluăm și Ambulanța tot la bugetul de stat pentru că toată asistența medicală de urgență se acordă tuturor persoanelor, indiferent de calitatea lor de asigurat sau nu."

O zi de spitalizare la urgență costă bugetul de sănătate între 200 și 1.000 de lei. În România, aproape 11 milioane de persoane sunt exceptate de la plata contribuției de sănătate si doar aproximativ 4,5 milioane au asigurări de sănătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2