Date companie
 
 
 
 

Pacienții din România vor putea cumpăra medicamente compensate din statele U.E.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, medicamente, compensate, octombrie, pacienti, europeana, state, directiva, UE
 

Vești bune pentru pacienții din România, care beneficiază de rețete compensate, dar nu găsesc medicamentele prescrise în farmaciile din țară. Potrivit unei directive europene, care urmează să intre în vigoare până pe data de 25 octombrie, persoanele în cauză își pot procura tratamentul compensat, de pe teritoriul oricărui stat membru al Uniunii Europene. Costurile vor fi decontate de statul român. În aceste condiții, medicii vor elibera un nou tip de rețetă.

PETRU LUHAN, europarlamentar PDL "Prevede în primul rând aceleași rubrici în toate rețetele la nivelul Uniunii Europene, pentru ca ele să poată fi folosite în orice farmacie din orice colț al UE. Adică nume, prenume, boală, descrierea bolii, vârste, cauze etc. Acestea vor fi, o dată, în limba maternă și imediat, dedesubt, va fi și scrisul în limba englezã."

VASILE CEPOI, consilier de stat al premierului "Scopul directivei este acela de a-mi da posibilitatea să accesez servicii medicale în orice țară din Uniunea Europeană, într-un spital sau la un furnizor de servicii medicale în care eu am încredere."

prin telefon: IULIU IONAȘ, medic, Spitalul Municipal Onești "Să luăm, de exemplu, un medicament 5 Fluororacilul, pentru care a existat o perioadă destul de lungă în care nu s-a găsit. Acești pacienți au putut să-l achiziționeze din Germania sau din alte țări, fără să fie decontat nimic. Tratamentul, de exemplu pentru o cură, era undeva la 3 milioane de lei, adus medicamentul din Germania, și, în România, era la un milion și ceva."

Potrivit președintelui Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, doar unii dintre pacienți își vor permite să suporte această diferență de preț.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2