Date companie
 
 
 
 

Păgubiții Dacia vor să dea statul român în judecată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tribunal, judecata, roman, statul, dacia, asociatie, pagubiti, cec, sume
 

Pagubiții Dacia amenință statul cu judecata! La 24 de ani de la Revoluție, românii care înainte de 1989 au depus la C.E.C. avansul sau chiar suma completă pentru a-și cumpăra mult râvnita Dacia 1300, nu și-au recuperat banii, deși au decizii definitive în instanță. Aproximativ 2000 de oameni din toată țara sunt în această situație. Sătui de așteptare, câțiva dintre ei s-au adunat la Tribunalul București cu scopul de a demara o acțiune colectivă în instanță, împotriva statului român. În acest scop, ei s-au constituit într-o asociație.

OANA FLOREA, director executiv, F.A.C.I.A.S. "Se depune acțiunea în sprijinul persoanelor care și-au depus banii la C.E.C. înainte de 1989, pentru achiziționarea unui autoturism Dacia. Legislație există, drepturile le sunt recunoscute dar statul român nu le-a dat acești bani."

Când Dacia a lansat primul model, românii s-au îngrămădit să cumpere mașina și au depus zeci de mii de lei la C.E.C., în acest scop.

VOX "Care au depus avansul, care au depus 50 care 60 care 70 de mii de lei. Am dat în judecată statul român în 2009, iar în 2011 am avut titluri executorii."

VOX "N-aș putea să vă spun exact, cam așa, după calculele noastre, până în 30.000 de lei. Am pornit acțiune împotriva Ministerului de Finanțe și avem hotărâre definitivă din 2010."

Suma totală pe care trebuie să o recupereze oamenii se ridică la aproximativ 18 milioane de lei, după echivalarea sumelor depuse pe timpul lui Ceaușescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2