Date companie
 
 
 
 

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, inaugurat după renovare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, bani, renovare, investitii, inaugurat, consiliul, judetean, europeni, potlogi, palat, brancovenesc
 

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, județul Dâmbovița, inaugurat în cinstea Zilei Naționale a României! Evenimentul consemnează încheierea lucrărilor de renovare a edificiului de mare valoare istorică, demarate în urmă cu câțiva ani.
 
NICOLAE CATRINA, primar, com. Potlogi, jud. Dâmbovița "Palatul este într-o continuă încercare de renovare. Din 1910 au început mici tendințe de a renova palatul și, acum, prin fondurile europene, a fost o investiție foarte mare și a venit momentul să-l inaugurăm."
 
Complexul de la Potlogi este considerat monument istoric de importanță națională.

ADRIAN ȚUȚUIANU, președinte, Consiliul Județean Dâmbovița "E vorba de un proiect european, o investiție foarte mare, valoarea totală a proiectului e de 40 de milioane de lei. Pe lângă bani europeni sunt și investiții proprii ale Consiliului Județean Dâmbovița care au venit să întregească ceea ce am făcut pe bani europeni."

VOX "Consider că astăzi este o zi de sărbătoare, în sensul că s-a redeschis acest așezământ, unul dintre așezământele brâncovenești."

ADRIAN ȚUȚUIANU, președinte, Consiliul Județean Dâmbovița "Vom avea o perioadă de 20-30 de zile pentru eventuale remedieri în cadrul contractului de execuție de lucrări și palatul va fi deschis publicului pentru activități culturale diverse, dar și pentru vizitat."

VOX "Am așteptat! E un privilegiu pentru comuna noastră, e o onoare până la urmă."

Curtea brâncovenească de la Potlogi reprezintă un nucleu de referință pentru înțelegerea arhitecturii brâncovenești, prin structura arhitectonică și decorativă. Palatul a fost construit de Constantin Brâncoveanu în 1698, pe locul unei curti boierești, pentru a fi lăsat moștenire fiului său Constantin, potrivit pisaniei așezate pe fațada de sud a edificiului. După uciderea voievodului Constantin Brâncoveanu, palatul a fost distrus de turci în anul 1714, după care a fost lăsat în ruină până în anul 1955.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2