Date companie
 
 
 
 

Până la jumătatea anului va fi elaborată o strategie națională pentru sistemul de sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, buget, strategie, sanatate, ministrul, medicale, judetene, consilii, servicii, nicolaescu, memorandum
 

România va avea până la sfârșitul acestui an o strategie națională pentru sistemul de sănătate, elaborată pe următorii 5, respectiv 20 de ani. Prin Memorandumul aprobat de Guvern, președinții consiliilor județene au datoria de a întocmi strategii în funcție de necesitățile locale, pe care ulterior le vor trimite ministerului. Potrivit ministrului Sănătății, Eugen Nicolaescu, programul vizează îmbunătățirea serviciilor medicale și realizarea corectă a finanțării întregului sistem de sănătate.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "Este prima oară în România, când o strategie națională se va elabora de jos în sus și nu de sus în jos. Noi eram obișnuiți, în România, la nivel central sã gândim pentru toatã lumea și sã le transmitem."

Strategia Națională de Sănătate Publică se va realiza pe baza datelor și propunerilor din teritoriu. Astfel, se vor putea aloca bugetele multianuale pentru sistemul sanitar.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "În acest fel putem să răspundem la multe care astăzi ni se pun și nu știm sã rãspundem la ele. Trebuie să luăm, din orașul cutare, zece paturi la specialitatea x, la specialitatea y trebuie să punem 20 de paturi. Deci vor veni obiectivele și direcțiile strategice de pe plan local."

Ministerul Sănătății vrea ca, până la sfârșitul lunii iunie, să primească din partea consiliilor județene toată documentația, astfel ca, până la finalul anului, să fie definitivată strategia la nivel național. Această strategie va reprezenta baza tuturor programelor și proiectelor din domeniul sănătății, inclusiv pentru alocarea resurselor în sistemul sanitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În 30 de zile vor fi infectați toți salariații din Sănătate, susțin sindicaliștii ( 6 Aprilie 2020 )

  Sindicatele din sănătate trag un semnal de alarmă! Potrivit reprezentanților Federației Solidaritatea Sanitară din România, până la data de 5 aprilie, 734 de salariați din domeniul sănătății au fost confirmați cu noul coronavirus...

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2