Date companie
 
 
 
 

Parcări subterane ultramoderne, în centrul Capitalei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, parcare, Oprescu, toamna, locuri, subterane
 

Încă o mie de locuri de parcare pentru bucureșteni! Asta promite primarul general al Capitalei. Sorin Oprescu spune că trei noi parcări subterane vor fi amenajate în centrul orașului, în zonele Edgar Quinet, Colțea și Tonitza. Lucrările ar urma să fie demarate în această toamnă.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Ideea este rezolvarea centrului de aglomeratie. Sunt două dimensiuni! Prima, de a avea parcările subterane la fel ca în Europa. A doua dimensiune este mai grea! Păstrarea unei discipline a automobiliștilor."

În prezent, în centrul Capitalei, pe o rază de 600 de metri sunt la dispoziția bucureștenilor 6.790 de locuri de parcare.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Reușim ca zona centrală să începem să o conturăm ca posibilitate de parcare. Parcarea de la Valter Mărăcineanu, de la Sala Palatului, parcarea de la Charles de Gaulle vor reprezenta un complex de parcări în zonele unde lumea are accesibilitate, dar, în același timp, sunt zone cu adresabilitate."

Primarul Capitalei a vizitat parcarea subterană de la Intercontinental, care ar urma să fie deschisă în această lună. Specialiștii au găsit soluții pentru a facilita accesul în parcarea care va avea 500 de locuri. Taxa va fi de 3,5 lei pe oră.

AMBIANȚA "Spațiul în care ne situăm este acesta, cu 500 de mașini, iar rampele sunt acestea. Una va fi din această poziție, intrare din Bălcescu și o ieșire în bulevardul Carol."

Muncipalitatea nu mai vrea mașini parcate ilegal nici în centrul istoric al Capitalei.

VOX "Universitatea, Statui, va închide partea de nord a Centrului Istoric, iar Tonitza va închide partea de sud, fiind astfel rezolvată problema parcării, în Centrul Istoric."

Bucureștiul depășește media europeană, din punct de vedere al locurilor de parcare din centrul orașului, comparativ cu Viena, Bruxelles sau Barcelona.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2