Date companie
 
 
 
 

Parcul Zăvoi din Rm. Vâlcea, reabilitat pe bani europeni, generează controverse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reabilitare, proiect, bani, controverse, parc, europeni, zavoi
 

Bătaie de joc cu bani europeni! Felul în care a fost modernizat cel mai mare parc din Râmnicu-Vâlcea stârnește controverse. Localnicii spun că personajele amplasate la locurile de joacă - zâne și diverse animale - par desprinse dintr-un film de groază, care sperie copiii.

VOX "- Zânele din povești erau frumoase, nu așa urâte. - Ce nu-ți place la această zână? - Fața nu-mi place la zână."

VOX "Mi se pare un kitsch totuși. Chiar îi spuneam soțului: aici sunt taxele noastre!"

VOX "Sunt cam urâți! Nu e locul potrivit pentru copii."

Primăria se apără și precizează că specificațiile tehnice pentru echipamentele locurilor de joacă au fost unele extreme de precise, semănând cu cele dintr-un catalog de prezentare al producătorului din Turcia.

EDUARD VÂRLAN, viceprimar, Râmnicu Vâlcea "Copiilor, culmea, chiar le plac aceste locuri de joacă. Nu știu de ce. Acea prințesă, eu zic că totuși acea prințesă, dacă stăm să ne gândim, trebuie să fie frumoasă. Calitatea lucrărilor este defectuoasă și am cerut remedierea acestor lucrări."

Nu sunt singurele probleme, în parcul Zăvoi, aflat pe ultima sută de metri a lucrărilor de reabilitare. Pavajul de pe alei s-a stricat deja.

VOX "Astea, dacă sunt făcute de o lună și deja te împiedici în ele, ce se va întâmpla peste cinci luni?"

Proiectul de reabilitare a fost făcut din bani europeni: trei milioane de euro! Parcul "Zăvoi" din Râmnicu-Vâlcea este unul dintre cele mai vechi din țară, fiind înființat acum 170 de ani. Aici, la 29 iulie 1848, s-a depus jurământul pe Constituția revoluționară, iar corul condus de Anton Pann a intonat viitorul imn de stat "Deșteaptă-te, române!".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Parcul distracțiilor pentru toate vârstele, la Chiajna ( 7 Iunie 2021 )

  Veselie și distracție, duminică seară, la inaugurarea noului parc din Chiajna, județul Ilfov! Programul inaugural de la Dinamic Parc a debutat cu lansarea cărții „Prințesa care colorează gânduri”, scrisă...

 • Bucureștenii și-au putut testa gratuit tensiunea arterială, la inițiativa Școlii „Atlas” ( 12 Mai 2021 )

  Bucureștenii și-au putut testa, astăzi, tensiunea arterială, gratuit, într-un parc din Sectorul 6 al Capitalei! Inițiativa aparține Școlii Postliceale „Atlas”, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical...

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Stâna de Vale, locul ideal pentru vacanță ( 7 Martie 2021 )

  Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2