Date companie
 
 
 
 

Părinții copiilor afectați de vaccinul anti-TBC vor să dea în judecată Ministerul Sănătății

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bebelusi, judecata, familii, vaccin, parinti, ministerul, sanatatii, antitbc, bcg
 

Familiile bebelușilor care, anul trecut, au suferit reacții adverse după imunizarea cu vaccinul anti-TBC, au de gând să dea în judecată Ministerul Sănătății. Părinții vor ca oficialii din sistem să plătească pentru suferința prin care au trecut micuții, în 2012. De exemplu, părinții a doi copii, dintre cei care au fost operați și au urmat tratament luni întregi, încearcă să afle cine se face vinovat pentru calvarul prin care au trecut bebelușii. În urma vaccinării, li s-au umflat ganglionii în zona axială.

ROXANA BĂLTĂȚESCU, mama unui copil operat "Ne-am speriat că nu știam despre ce este vorba! Ne-a dat tratament 6 luni de zile, 60 de injecții și antibiotice!"

Medicii le-au spus mamelor că micuților le pot apărea leziuni din cauza vaccinului, chiar și peste câțiva ani.

TEODORA SMĂRDIOȘEANU, mama unui copil operat "A trebuit să îi facem tratamentul pentru TBC! Streptomicina poate da ca efect secundar surzenia. Vreau să mă audă copilul meu când îl strig, vreau să poată auzi copiii când iese la joacă!"

Femeile au depus plângeri la Colegiul Medicilor și la Ministerul Sănătății, dar nu au primit vreun răspuns din partea autorităților. De altfel, peste o sută de părinți au cerut ajutorul Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, ca să poată demara procedurile prin care să acționeze în instanță ministerul.

VASILE BARBU, președinte, Asociația Naț. pentru Protecția Pacienților "Nu am văzut niciun document în care Ministerul Sănătății să spună: da, vaccinul a fost normal, efectele secundare au fost normale, e normal ca niște sute de copii să sufere, este normal ca niște sute de copii să aibă probleme mai târziu în adolescență sau chiar când vor fi adulți!"

Peste o sută de copii au suferit, anul trecut, reacții adverse în urma imunizării cu vaccinul BCG. Autoritățile au sistat la acea vreme vaccinarea pentru câteva zile. In replică, reprezentanții ministerului Sănătății au susținut că vaccinul este sigur și că numărul bebelușilor care au avut reacții adverse este în limite normale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2