Date companie
 
 
 
 

Părinții, nemulțumiți de modificarea criteriilor de înscriere în clasa pregătitoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parinti, copii, nemultumiti, inscriere, clasa, criterii, pregatitoare
 

Pãrinții își vor putea înscrie copiii la clasa pregãtitoare, de luna viitoare, dar mulți dintre ei sunt nemulțumiți de modificarea criteriilor de înscriere, impusă de Ministerul Educației. Una dintre temeri este aceea cã, între micuții care vor forma clasele pregãtitoare din toamnã, pot fi diferențe de vârstã de peste un an, ceea ce, avertizeazã specialiștii, îngreuneazã ritmul de învãțare. Prin urmare, unii părinți au hotărât să-și trimitã copiii direct la școalã, în clasa întâi.

VOX "Ea avea acolo colegi de 5 ani și 4 luni. Deci, diferența este foarte mare. Eu cred cã, la vârsta asta, diferența de un an intre copii este foarte mare. Am preferat sã meargã cu copiii mai mari decat ea in clasa intai, sã se ținã dupã ei, sã progreseze.

Atât părinții, cât și cadrele didactice, acuză lipsa de fermitate a legislației în domeniu. În plus, psihologii spun că trebuie să se țină cont de anumite aspecte privind profilul copilului.

DANA PAPADIMA, director școalã "Un talmeș baleș și o confuzie de valori. Ministerul trebuia sã fie foarte ferm și sã declare pentru toatã lumea clasa pregatitoare obligatorie, exact de la varsta de când era in legea educatiei."

MIRELA ZIVARI, psiholog "A-l da pe copil la școalã la timpul potrivit, și aici difera de la un copil la altul, inseamna sa ii dai sansa realmente sa iubeasca scoala."

Pentru ca pãrinții sã se hotãrascã unde își vor trimite micutii în clasa pregãtitoare, ministerul a introdus obligativitatea ca fiecare unitate de învãțãmânt, care are clasa zero, sã organizeze în perioada 30 martie -7 aprilie, mãcar o zi a portilor deschise. Peste 10 mii de copii ar trebui sã se înscrie la clasa pregãtitoare, în anul școlar 2013 - 2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2