Date companie
 
 
 
 

Parlamentarii vor să-și creeze un fond special de pensii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlamentari, pensii speciale, plafon
 

Parlamentarii vor să-și pună bătrânețile la adăpost, așa că s-au gândit la un fond special de pensii, care să le asigure o pensie suplimentară. Fiecare ales al neamului ar urma să contribuie, lunar, cu 10% din indemnizație, până la încetarea mandatului. Plafonul contribuției lunare este, însă, de 500 de lei. Parlamentarii pensionari câștigă, acum, până la 3 mii de lei, lunar. Noua lege a pensiilor a desființat pensiile speciale.

MIRCEA TOADER, deputat PDL: "Personal, eu pot să spun că e bine să existe, în tot sistemul, nu numai la Parlament, aceste pensii ocupaționale."

GEORGICĂ SEVERIN, senator PSD: "Dacă un grup de cetățeni, fără să afecteze fondurile și bugetul public, se asociază pentru a crea un fond privat de pensii, nu cred că e nicio problemă."

Cei care urmează să se pronunțe cu privire la impactul financiar al înființării acestui fond sunt chestorii celor două camere ale Parlamentului.

MIRCEA TOADER, deputat PDL: "Dacă fondul acela ar fi insuficient, să spunem, ce variante ar fi? Suplimentarea de la buget? În mod normal, nu trebuie să fie insuficient, nu știu. Probabil că, prin lege, o să spună, cât este fondul, atâta se împarte."

Potrivit proiectului inițiat de mai mulți deputați UDMR și de progresiștii Aura Vasile și Eugen Nicolicea, pensia unui parlamentar nu poate depăși 80% din indemnizație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2