Date companie
 
 
 
 

Parlamentarul Remus Cernea, gonit din Roșia Montană cu huiduieli

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, mineri, aur, localnici, comisia, rosia, montana, parlamentar, speciala, cernea, huduieli, cianuri
 

Membrii Comisiei speciale parlamentare au fost primiți cu proteste la Roșia Montană! Deputatul Remus Cernea, opozant recunoscut al proiectului, s-a aflat la un pas să fie linșat de localnicii și minerii care susțin investiția. Cernea a vrut să meargă în clădirea căminului cultural, unde aveau loc discuțiile între mineri și membrii comisiei, însă, protestatarii l-au împins și l-au huiduit, astfel că a fost nevoie de intervenția jandarmilor, pentru ca parlamentarul să fie salvat de furia oamenilor.

AMBIANȚĂ "Piei, Satană, din Roșia Montană!"

Deși surprins de reacția oamenilor, deputatul se pronunță în continuare, ferm, împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană. Cernea susține că Executivul ar trebui să retragă proiectul din Parlament și să-l discute în Guvern, în prezența unor experți.

REMUS CERNEA, deputat "Cred că este important să fie ascultate toate opiniile. Am o poziție fermă împotriva proiectului minier pe bază de cianuri, de la Roșia Montană, dar am venit, aici, pentru a asculta toate opiniile."

Între timp, premierul Victor Ponta este contrazis în declarații de europarlamentarul finlandez Satu Hassi, în privința exploatării aurului cu cianuri. Ponta este acuzat de membra partidului Liga Verde că a prezentat o imagine "foarte roz", despre folosirea cianurii în minele finlandeze, iar declarațiile sale se bazează pe o "dezinformare totală".

VICTOR PONTA, premierul României "Există un europarlamentar ecologist care-i contra, cum e Remus Cerna la noi. E normal, nu e nimic rău în a fi contra. Ce m-am supărat pe oamenii politici români e că, unii dintre ei, erau mari susținători ai proiectului și, după ce au ieșit protestatarii, s-au învârtit ca titirezul și au devenit contra."

În apărarea sa, premierul susține că declarațiile privind posibilitatea respingerii proiectului Roșia Montană au fost interpretate greșit, atât de presa română, cât și de cea străină.

VICTOR PONTA, premierul României "E o minciună! Eu nu am spus niciodată că respingerea e o catastrofă, dimpotrivă! Nu se întâmplă nimic cu România, dacă nu se face proiectul. Dacă România trasmite mai departe un mesaj, că suntem împotriva tuturor investițiilor străine, e o catastrofă!"

Reveniți în Capitală, membrii Comisiei speciale privind Roșia Montană au programat discuții cu reprezentanții ONG-urilor și ai asociațiilor cu activitate în domeniul exploatării miniere, dar și cu organizatorii protestelor din Piața Universității.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2