Date companie
 
 
 
 

Parlamentul a decis reducerea CAS la angajatori cu 5%, de la 1 octombrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, opozitie, parlament, cas, fisc, premier, asigurari, sociale, angajator, munca, promulgata, contributia, redusa
 

De la 1 octombrie, contribuția de asigurări sociale la angajator va fi redusă cu 5 puncte procentuale. Așa prevede o lege care a fost aprobată de Parlament și urmează să fie promulgată de șeful statului. Proiectul de lege a primit votul final miercuri în Camera Deputaților, după ce Senatul a aprobat inițiativa legislativă la finele lunii iunie. La ședința Camerei a fost prezent și premierul Victor Ponta, care a pledat pentru votarea legii.

VICTOR PONTA, premierul României "Este în favoarea dezvoltării României de a avea o scădere a taxării muncii. Am primit datele privind încasările pe primele șase luni și suntem în grafic cu ce am stabilit cu instituțiile financiare, deci putem să luăm aceasta măsură."

Și opoziția consideră că scăderea CAS este o măsură bună. Înainte de vot însă, au fost discuții contradictorii în legătură cu aplicarea proiectului.


GHEORGHE IALOMIȚIANU, deputat PDL "PDL are rețineri în buna credință a guvernului Ponta, pentru ca legea este construită fără să asigure predictibilitate."

Deputații PDL și PNL au reproșat Guvernului că măsura de reducere a CAS nu este luată mai devreme, de la 1 august.

EUGEN NICOLĂESCU, deputat PNL "Din păcate, domnul premier n-a spus un lucru de la această tribună, că USL a murit și din această cauză, că multe lucruri din programul de guvernare n-au fost făcute la timp."

În replică, premierul i-a ironizat pe parlamentarii PDL.

VICTOR PONTA, premierul României "Într-adevăr, când PDL era la guvernare și a mărit contribuțiile sociale... bănuiesc că de câte ori va fi PDL la guvernare va fi recesiune. Important e să-i ținem cât mai departe. Și le mulțumesc că acum, deși sunt împotrivă, votează pentru."

Potrivit legii, scăderea cotelor CAS, care se va aplica din 1 octombrie, se va realiza indiferent de condițiile de muncă. Guvernul spune că măsura va stimula mediul de afaceri, va reduce rata efectivă de taxare a muncii și va crea noi locuri de muncă. În plus, pentru a compensa pierderile la buget produse de aceasta măsură, vor fi intensificate controalele Fiscului la persoanele fizice cu averi mari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2