Date companie
 
 
 
 

Parlamentul a respins referendumul propus de Traian Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : opozitie, traian basescu, pnl, referendum, USL
 

Solicitarea președintelui Băsescu privind organizarea unui referendum a fost respinsă de plenul Parlamentului. Reprezentanții Puterii, dar și cei ai Opoziției, au declarat că este "inutil" ca poporul să mai fie întrebat încă o dată dacă vrea Legislativ unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Iar ședința de plen a debutat cu stângul, după ce senatorul PNL Ioan Ghișe, și-a reluat teoria cum că președintele Traian Băsescu a fost, de fapt, suspendat de anul trecut.

AMBIANȚĂ (ceartă Ioan GhiȘe - Valeriu Zgonea): "- Decizia CCR numărul...- Vă rog să-mi dați articolul din proceedură, nu decizia CCR că nu conducem ședințele după deciziile CCR. (...) Dați-mi articolul din ședințele comune pe care o să vă dau cuvântul! (...) Nu faceți fața asta de supărat la mine! (...) Nu vă supărați dumneavoastră, după cum vă purtați încălcați regulamentul. Dați-mi voie să vorbesc două minute! -Spuneți articolul! -X! (...) Noi, Parlamentul, avem o decizie de suspendare a președintelui. (...) - Emoționant! Și la obiect! Prezentarea domnului sentaor la X plus 2! (...) N-am văzut tricoul, să-nțeleg ce vrea să zică. Poate își pune tricoul!"

Disputele și replicile acide au continuat pe tot parcursul ședinței.

AMBIANȚĂ (Valeriu Zgonea - Ioan Oltean): "Sluga sfideză stăpânul. Pentru prima dată Parlamentul sfidează poporul pentru că nu ține cont de voința acestuia. Iar stăpânul nostru, stimați colegi, place sau nu place e...(i se taie microfonul) (...) Domnul deputat, vă rog să cereți scuze față de toți parlamentarii! (...) Nu văd unde am greșit. Noi suntem reprezentanții poporului! (...) Nici dumneavoastră, nici colegii dumneavoastră nu sunteți slugi! (...) Dacă considerăm că expresia e jignitoare, eu vă cer scuze!"

AMBIANȚĂ CăLIN POPESCU TăRICEANU: "Demersul lui Băsescu este unul de câștig de popularitate! (...) Noi, liberalii, trebuie să avem curajul să spunem, nu, domnule Băsescu, parlamentul trebuie să fie populat în raport cu populația , nu cum vreți dumneavoastră!"

TUDOR BARBU, membru PC: "Valabilitatea referendumului din 2009 a expirat în 19 decembrie 2012. Suntem în imposibilitate de a cere poporului să voteze acest lucru!"

RELU FENECHIU, membru PNL: "Cred că e o bătaie de joc să mai discutăm azi un refrendum pe care nu l-am respectat! (...) PP-DD se abține de la vot!"

Proiectul de hotărâre propus plenului reunit prevedea că Parlamentul avizează favorabil inițierea de către președintele României a unui referendum național privind trecerea la Legislativ unicameral și 300 de parlamentari.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2