Date companie
 
 
 
 

Parlamentul European a propus dotarea camioanelor si autocarelor cu alcolock

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sofer, autobuze, masina, european, parlamentul, camioane, autocare, dispozitiv, etilotest, alcolock
 

Parlamentul European a propus dotarea camioanelor, autobuzelor si autocarelor cu alcolock-uri, dispozitive care mãsoarã alcoolemia. Dacã acestea detecteazã cã soferul a bãut, motorul masini este blocat.

MARIAN MÃNDESCU, inspector, Directia Rutierã "Avem toatã încrederea si suntem de acord cu montarea acestui dispozitiv pentru început pe vehiculele destinate trasportului public de persoane."

Nu numai mijloacele de transport în comun ar putea avea alcolock-uri, ci si firmele de transport marfã. În România sunt firme care si-au anuntat deja interesul pentru astfel de etiloteste, al caror pret unitar este de aproximativ 4.700 de lei.

BOGDAN RÃDULESCU, importator dispozitive "Existã deja firme interesate de montarea alcolock-urilor cu blocare de motor, ei dorind sã evite pierderile materiale si, în cel mai grav caz, pe cele de vieti omenesti."

VOX "E ok! Mi se pare ceva normal. E pentru siguranta circulatiei."

Soferii nu sunt incantati de implementarea dispozitivului, pe motiv ca nu ar fi rentabilã.

VOX "- Si cine o sã suporte costurile? - Companiile. - Si credeti cã o sã le convinã, cã bãnuiesc cã nu sunt ieftine?"

VOX "Pentru ce sã mai punã si în vagon, nu stiu! Niste bani pe care ar putea sã îi foloseascã pentru altceva."

Din cauza consumului de alcool, anul trecut, au avut loc în România, peste 900 de accidente, soldate cu aproape 130 de morti si 940 de rãniti grav.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2