Date companie
 
 
 
 

Parlamentul European ar putea obliga România să modifice criteriile de acordare a fondurilor europene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, fonduri, bani, european, parlamentul, manescu, murgeanu
 

Parlamentul European ar putea obliga România să modifice criteriile de acordare a fondurilor europene, după ce țara noastră a reușit să atragă doar 3% din banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană. Cel putin asa sustine eurodeputatul PNL, Ramona Mănescu. Ea a declarat ca le va cere membrilor Comisiei de dezvoltare regională din Parlamentul European să demareze procedurile în acest sens.

RAMONA MĂNESCU, europarlamentar PNL "Acest lucru este deosebit de îngrijorător, deoarece creează premisele ca România să piardă banii pentru perioada următoare de programare, 2014-2020, și ca toatele statele membre să piardă fonduri alocate prin politica de coeziune a UE. Voi propune în Comisia de dezvoltare regională a PE ca România să fie obligată, printr-o măsură excepțională, să oblige Guvernul să purceadă de urgență la rezolvarea acestei probleme."

Printre măsurile pe care România ar trebui să le ia în privința creșterii nivelului de absorbție a fondurilor europene se numără simplificarea ghidului și standardizarea procedurilor de achiziții publice. Autoritatile de la Bucuresti nu sunt, insa, de acord cu eurodeputatul PNL. Acuzatiile lansate de eurodeputatul Ramona Manescu vizeaza, in primul rand, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Secretarul de stat în acest minister, Răzvan Murgeanu, a afirmat că acuzele referitoare la faptul că MDRT ar distribui fondurile europene pe criterii politice sunt o minciună, care ar putea fi infirmată chiar de către președinții de Consilii Județene ai Opoziției.

RĂZVAN MURGEANU, secretar de stat, M.D.R.T. "Logica acestui program nu ține de ce primărie deține fiecare partid. Nu ne-am gandit să facem o sițuatie pe cum s-au luat banii, pentru că nu ne-a trecut prin cap. Azi dimineață am făcut o situatie pe axa drumurilor județene- PD-L a beneficiat de 491 de mil. euro, PNL de 155 mil. de euro, PSD 538 de mil. de euro și UDMR de 81 mld. de euro, pe axa 2. Nu există decât ajutor, interesul național e să cheltuim banii. Acum avem cheltuite 750 milioane de euro, sunt deja cheltuiți."

Potrivit eurodeputatului PNL, Ramona Manescu, Comisia pentru dezvoltare regională din cadrul Parlamentului European va lua în discuție acest subiect pe 12 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2