Date companie
 
 
 
 

Pasajul Basarab atrage șoferii, ca un magnet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, bucuresti, Pasaj Basarab, lumini
 

Pasajul Basarab i-a cucerit deja pe șoferii bucureșteni! Deschis traficului, duminică dimineață, la ora șase, acesta a reușit să scurteze simțitor timpul necesar traversării Capitalei de la vest la nord. În seara precedentă, primarul general și realizatorii proiectului aprinseseră, în premieră, luminile pasajului.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei: "Vã rog frumos sã fiți de acord sã ciocnim cu toții un pahar de șampanie și să aprindeți luminile. Sã-l stãpâneascã bucureștenii sãnãtoși! Doamne-ajutã!"

AMBIANTÃ (aprindere lumini)

Pasajul are o suprafață de 55.700 de metri pătrați și este iluminat de 54.000 de becuri și neoane. Zeci de bucureșteni s-au așezat la coadă cu o oră înainte de deschiderea traficului rutier pe pod, pentru a fi primii care testează utilitatea acestei minuni inginerești.

VOX: "Suntem si noi curiosi sã vedem care este calitatea marelui pasaj. S-a fãcut atâta tam-tam si suntem curiosi sã vedem dacã îsi meritã reputatia."

VOX: "- De ce stati la coadã? - Vrem sã vedem în cât timp ajungem dincolo, sã testãm podul."

Cu aceeași ocazie, s-a dat liber și la tramvaie, dar stațiile vor fi funcționale abia în august. Deocamdată, se lucrează la scările rulante și la lifturi.

AMBIANTÃ (tramvai)

VOX vatman: "E un lucru frumos. A meritat asteptarea? Eu consider cã da, pentru toatã lumea."

Deschiderea traficului pe Pasajul Basarab a avut parte și de un mic incident. Unul dintre tramvaie a reușit cu greu să urce pe pod.

AMBIANTÃ (tramvai încearcã sã urce pe pod)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bucureștenii, la promenadă ( 23 Mai 2020 )

  Mai multe zone de promenadă sunt deschise în centrul Capitalei în zilele de weekend! Primăria Municipiului București a luat această decizie împreună cu Brigada Rutieră după instituirea starii de alertă. Bucureștenii au ieșit astăzi la plimbare, dar părerile sunt împărțite în privința inițiativei municipalității. Pentru unii, este o idee foarte bună.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Fântâni arteziene, sub Podul Basarab ( 3 Mai 2020 )

  În plină criză provocată de pandemie, Primăria Sectorului 6 face investiții ca-n vremurile bune! Astfel, a pus funcțiune mai multe fântâni arteziene sub Podul Basarab, cu scopul, susține edilul Gabriel Mutu, de a combate...

 • Ofițer de poliție, anchetat pentru o mită de peste un milion de euro ( 2 Mai 2020 )

  Ofițer de poliție judiciară, reținut de procurorii anticorupție după ce ar cerut mită peste un milion de euro! Anchetatorii au dezvăluit că, în perioada februarie - aprilie 2020, suspectul, în calitate de ofițer de poliție judiciară...

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2