Date companie
 
 
 
 

Pasajul Ciurel din București, executat în ritm de melc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, bucuresti, santier, pasaj, lucrare, ciurel, proinfrastructura
 

Pasajul Ciurel din Capitală, șantierul unde se înaintează cu viteza melcului! Deși trebuia finalizat în 2017, bucureștenii mai au de așteptat. Lucrările bat pasul pe loc, așa cum se poate observa și din imaginile difuzate de Asociația Pro Infrastructură, care a realizat o filmare aeriană a nodului rutier Virtuții. Reprezentanții ONG-ului spun că, în actualul ritm, Pasajul Ciurel nu va fi gata nici în acest an. Asociația cere municipalității să continue proiectul în forma inițială, cu trei benzi pe sens. Pasajul Ciurel este prima etapă a celui mai mare și mai scump proiect de flluidizare a traficului din Capitală. Proiectul a fost gândit ca o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu, care să asigure conexiunea dintre Autostrada A1 și Splaiul Independenței, traversând orașul la limita dintre cartierul Militari și localitatea Roșu. Noul drum ar trebui să aibă trei benzi pe sens și aproximativ 8,3 kilometri în total.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Deși podul peste Dâmbovița este realizat în proporție de 85%, lipsind practic doar cablurile de susținere, foarte scumpe, și straturile de asfalt, bretelele de acces sau conexiune cu străzile existente sunt realizate doar în proporție de aproximativ 30%. Contractul inițial a fost semnat în noiembrie 2007, cu termen de finalizare 35 de luni, de la data începerii, termen care, după cum se poate observa, nu a fost respectat."

Autorizația de construire emisă în iunie 2010 a fost anulată definitiv în 2013, după îndelungi lupte în instanță. Lucrările au demarat, totuși, în 2014, pe o nouă autorizație de construire emisă în 27.01.2014, însă doar pentru nodul Virtuții.
Potrivit Asociației Pro Infrastructură, alocarea bugetară a fost precară dintotdeauna, iar relocările de utilități, exproprierile și alte blocaje birocratice au pus permanent bețe în roate. Vicepreședintele Asociației, Ionut Ciurea spune că dacă autoritățile se vor opri doar la nodul Virtuții, această investiție va fi practic inutilă. În februarie, reprezentantii municipalitatii au precizat, pentru hotnews.ro, că noul termen estimat pentru finalizarea pasajului este noiembrie 2018. Anul acesta, Primăria Capitalei a alocat pasajul de la Ciurel 17,8 milioane euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2